Kelen Vinslou
printscreen you tube
Kelen Vinslou

printscreen you tube

Kelen Vinslou, Foto: printscreen you tube

Zbog silovanja pet žena, sin legendarnog Kelena Vinsloua iza rešetaka će provesti narednih 14 godina.

To je maksimalna kazna u ovakvim okolnostima, kada je optuženi priznao krivicu i sarađivao sa tužilaštvom na rasvetljavanju slučajeva.

On je u karijeri igrao za Klivlend, Tampa Bej, Sijetl, Nju Ingland i Njujork, a na sudu je opisan sa samo dve reči..

- Lovi ranjive žrtve i vrlo je drzak dok čini svoje zločine. Može se opisati samo rečima - seksualni predator - navodi se tokom izricanja kazne čoveku koji ima dvoje maloletne dece.

Tokom igranja u NFL ligi Kelen je zaradio preko 40 miliona emaričkih dolara, a u jednom trenutku je bio i najplaćeniji igrač na svojoj poziciji. Ipak, svi ti detalji, uz podatak da je imao i miran porodičan život kao paravan, nisu uspeli da ga osujete u pravljenu zločina.

Vinslou je na teret stavljeno pet silovanja, a prvo je izvršio davne 2003. godine, kada je imao samo 19 godina. Njegovi zločini su se nastavili, sve do 2019. godine, kada je uhapšen i optužen za silovanja.

- Advokat me je savetovao da ne govorim sada, ali u budućnosti planiram da ispričam svoju stranu priče - kazao je on posle izricanja presude.

Kelen Vindslou II je i tokom igranja u NFL-u imao velikih problema sa kaznama. Suspendovan je zbog dopinga, što ga je i udaljilo od terena na koji nikada nije uspeo da se vrati. Pokušaovao je godinama da dobije neki ugovor, ali je njegova profesionalna karijera zvanično okončana 2014. Takođe, hapšen je zbog posedovanja narkotika, pljački i otmica.

Kao jednog od najtalentovanijih igrača na draftu, Klivlend ga je 2004. godine uzeo sa šestog mesta prve runde.

Njegov otac, Kelen Vinslou, dugogodišnji igrač San Dijego Čardžersa član je Kuće slavnih NFL lige.

Pročitajte još: