Vaške
Shutterstock
Vaške

Shutterstock

Vaške, Foto: Shutterstock

Vaške su nekada bile prava noćna mora, kako sa decu, tako i za mame i bake, jer su one bile te koje su se mučile da ih uklone sa dečijh glava. Sada mogu da odahnu i prepuste posao profesionalcu.

Naime, mnogi će se iznenaditi, a onda i obradovati, kad budu saznali da u Beogradu postoje saloni koji se bave profesionalnim uklanjanjem vaški i gnjida. Vlasnica jednog ovakvog salona, Gordana S., otkrila je za „Alo!“ da je ovim poslom počela da se bavi pre 30
godina.

- Tada sam otišla na obuku za uklanjanje vaški i gnjida, a onda sam polako počela da se i profesionalno bavim time. Godinama sam išla po kućama i ubijala svaku vašku na koju naletim, a onda mi je unuka dala ideju da otvorim salon - priča nam Gordana, koja i danas ode mušterijama na noge ukoliko su teško pokretne i ne mogu da dođu do salona.

Bez vaški za samo 500 dinara

Da bi paraziti otišli u nepovrat, tretman treba da se sprovede u četiri faze posebnim sredstvima, a cena varira od 500 do 1.500 dinara za decu, dok je za odrasle 2.000 dinara.

- Prvo je neophodan kvalitetan šampon, kojim treba pravilno premazati kožu glave i kosu. U drugoj fazi treba dobro oprati kosu tako da se dejstvo šampona nastavi. U trećoj fazi se specijalnim češljem dobro iščešlja svaki pramen i na samom kraju je takozvano prelistavanje kose - objašnjava Gordana.

Naša sagovornica kaže da su se u salonu događale svakakve situacije i da gotovo ne postoji roditelj koji se ne stidi kada dovede svoje dete koje je dobilo vaške.

- Kada je roditeljima neprijatno zbog toga što je njihovo dete dobilo vaške, ja se trudim da ih opustim. Objasnim im kako se vaške prenose, to im bude simpatično, posebno ako naglasim da će se to često dešavati - ističe naša sagovornica i dodaje da vaške često pređu i na roditelje, pa i oni postanu njene mušterije.

Iako bi mnogima moglo da deluje neverovatno, Gordana voli posao kojim se bavi i uverava nas da joj nije naporno. Najbitnije joj je da deca budu strpljiva tokom tretmana.

- Kada im kažem da vaške vole čistu kosu, mame dobace da deci neće prati kosu mesec dana, šale se, naravno - završava uz osmeh naša sagovornica.

Komentari (6)

Bez imena

20.12.2017 17:00

Koji šampon koristiš

djoka lotric

20.12.2017 19:28

@Bez imena - koristi sampon tvoje sestre

nedjo

20.12.2017 22:41

@Bez imena - djoko,ti si sisa,kao gojko sisa

Bez imena

20.12.2017 17:03

Koji šampon koristite

XXL

20.12.2017 18:33

Vaške nisu noćna mora već 'inn' u siromašnim društvima.

nedjo

20.12.2017 22:05

nekada je bilo sramota imati vaske,sada ih imaju i doktorska eca. bitno je da imaju najskuplje telefone ,a o higijeni...