EPS spreman za zimu
Foto: Alo/Foto ALO!

EDB Beograd za danas je planirala radove u 6 beogradskih opština a da li je i vaša ulica na spisku za isključenje možete proveriti ovde:

spisak opština gde će danas biti isključenja struje

Printscreen/elektrodistribucija

 

 

Kada dođe do nestanka struje, važno je zadržati smirenost i postupiti prema nekoliko koraka kako biste se zaštitili i osigurali udobnost dok se problem ne reši:

Proverite okolinu: Ako je moguće, proverite da li su susedi takođe izgubili struju. To može pomoći da utvrdite da li je problem lokalizovan samo kod vas ili je deo većeg prekida.

Proverite osigurače ili prekidače: Ako je nestanak struje ograničen samo na vaš dom, proverite osigurače ili prekidače u električnoj ploči. Ponekad je problem jednostavno isključenje osigurača ili aktiviranje prekidača koji je prekinuo dotok struje.

Pripremite osnovne potrepštine: Imajte pri ruci osnovne potrepštine poput baterijskih svetiljki, sveća i baterijskih radio aparata. Ovo će vam pomoći da ostanete osvetljeni i informisani tokom nestanka struje.

Držite hranu i lekove na sigurnom: Ako nestanak struje potraje duže vreme, važno je držati hranu i lekove na sigurnom. Ako je potrebno, preduzmite korake kako biste očuvali hranu, poput transfera u hladnjak ili zamrzivač, ili korišćenja termoizolacionih materijala.

Smanjite opterećenje: Isključite nepotrebne aparate kako biste smanjili opterećenje na električnu mrežu kada se struja vrati. Ovo može pomoći u sprečavanju dodatnih prekida ili preopterećenja.

Ostanite informisani: Pratite lokalne vesti ili informacije putem baterijskog radija kako biste bili obavešteni o statusu nestanka struje i eventualnim uputstvima ili obaveštenjima od nadležnih organa.

Pripremite se za dugotrajne nestanke: U slučaju da nestanak struje potraje duže vreme, razmislite o alternativnim izvorima energije poput generatora ili solarnih punjača, i o planovima za bezbednost i udobnost tokom tog perioda.

Ovi koraci mogu vam pomoći da se efikasno nosite sa nestankom struje i ostanete sigurni i udobni dok se problem ne reši.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading