KONOBARICA POKUŠALA DA PREVESLA BEOGRAĐANKU: Kad je provalila njenu nameru, morala je da reaguje!
Foto: Printscreen/Foto: RINA

U jednom kafiću na Voždovcu konobarica je pokušala da nasamari Beograđanku i da zadrži 300 dinara kusura koji je trebalo da joj vrati.

Sagovornica Kurira kaže da često popije kafu u tom kafiću sa dečkom ili društvom i da su konobari uvek ljubazni, ali da ovako nešto nije očekivala.

- Seli smo da popijemo kafu jer smo ceo dan u gradu završavali obaveze. Poručili smo gazirani sok, kratki espreso sa toplim mlekom i hladni nes. Dakle, tri stavke koje konobar nije mogao da upamti, nego je morao da se vrati da nas pita šta smo poručili. Jednom nam se isto to desilo pa je na kraju stigao kratki espreso bez mleka. Nema veze... Nikada se nismo bunili jer se takve stvari dešavaju. Jednostavno nekome ne bude dan, bude rasejan zbog obaveza, problema, ali ipak za sve postoje granice. Obično kada pojedemo nešto častimo obavezno konobara, ali sada smo samo popili kafu i nisam želela da ostavim bakšiš. Račun je bio 700 dinara - priča Beograđanka i dodaje:

- Konobarica je donela račun, dala sam joj 1.000 dinara i ona je otišla. Pomislila sam da je možda krenula po kusur. Sačekala sam, ali ona je izlazila i samo prolazila pored mene. Kusur nije donela. Pomislila sam da je pokušala da ga zadrži. Ljubazno sam joj se obratila i zatražila kusur. Bila je šokirana, kazala je da je čula da kada sam joj dala novac da sam izgovorila: "Hvala". Ništa izgovorila nisam, namerno nisam sada htela da ostavim bakšiš. Kako god i da jesam kako je mogla iz toga da zaključi da treba da zadrži novac.

- 300 dinara nije velika para... Učinilo mi se i da je pokušala da se napravi luda, izvinila se i rekla sam da je u redu. Međutim, neko će to shvatiti kao da se podrazumeva da mora bakšiš da im se ostavi. Pa, ko još na 700 dinara računa ostavlja 300 dinara bakšiša. Ja, iskreno, nisam taj tip. Na veći ceh obavezno ostavim 10 do 15 odsto od iznosa računa, ali ovaj put zaista nisam htela - naglasila je ona i apelovala na ljude da obrate pažnju i na takve stvari.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading