Linijski park
Foto: Promo/Promo

 

Ovaj ambiciozni projekat planiran je na mestu nekadašnje pruge od Beton hale do Pančevačkog mosta, te će se na zapuštenom prostoru stvoriti nova zelena oaza sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim i kulturnim sadržajima.

Inspirisani svetskim primerima kao što su Haj lajn park u Njujorku, linijski parkovi u Moskvi i Torontu, "Linijski park" postavljen je da stoji "rame uz rame" sa najprepoznatljivijim zelenim prostorima sveta. Ono što dodatno čini ovaj projekat zanimljivim jeste činjenica da će postati jedan od najznačajnijih rekreativnih pravaca u gradu, odmah nakon Ade Ciganlije.

 

 

Osim što će doprineti raznovrsnoj ponudi sportskih aktivnosti, "Linijski park" takođe će imati pozitivan uticaj na kvalitet života u centralnoj gradskoj opštini, smanjujući zagađenje vazduha i omogućavajući pristup obalama reka.

Linijski park

Promo

 

 

"Izmešteni su koloseci i železničke pruge, uklonjen je otpad i industrijska skladišta, rešeni brojni imovinsko-pravni problemi i omogućeno da se početkom leta nastavi sa sledećom fazom izgradnje Linijskog parka na Dorćolu koji će postati zelena oaza u srcu Starog grada".

Linijski park

Promo

 

 

Građani Beograda s nestrpljenjem očekuju realizaciju ovog projekta koji će dodatno obogatiti ponudu zelenih površina i rekreativnih sadržaja u glavnom gradu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading