Sudar vozova
Foto: Alo/Dejan Briza

Infrastruktura železnice Srbije oglasila se večeras povodom sudara dva voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta i tom prilikom je navela da je putnički voz naleteo na voz koji je stajao na pruzi i čekao dalju vožnju.

"Večeras u 18.26 sati dogodila se nesreća na pruzi kod Pančevačkog mosta, kada je BG Voz, koji je saobraćao iz Karađorđevog parka ka Ovči naleteo na zadnji deo teretnog voza koji je stajao na pruzi kod Pančevačkog mosta i čekao na dalju vožnju", navela je Infrastruktura železnice Srbije.

Prema prvim informacijama sa terena, u ovom sudaru vozova povređeni su mašinovođa i kondukter iz BG Voza, kao i veći broj putnika, navodi se u saopštenju.

"Nesreća se dogodila na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta. O nesreći su obavešteni predstavnici MUP-a, hitna pomoć i vatrogasci", navela je Infrastruktura železnice Srbije.

"Zajednička komisija za isleđenje vanrednih događaja nakon prikupljanja svih informacija utvrdiće uzroke ovog sudara", poručuje se u saopštenju.

Treći ovakav sudar

Kako saznaje Alo!, ovo je treći sudar BG Voza takve vrste do sada. Dogodili su se 2. maja 2013. i 5. novembra 1992. istovetni sudari i to u tunelu ispod Bežanije.

Takođe je uzrok bio ljudski faktor. 

1992. je bilo i poginulih, a 2013. je bilo povređeno 22 putnika.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading