Radovi na Hitnoj pomoći
Foto: Alo/Foto: Grad Beograd

Kompleks Zavoda za urgentnu medicinu, izgrađen je 1957 . godine i do sada nije doživeo značajnija ulaganja. Sastoji se od tri zgrade sa pripadajućim parkingom, ukupne površine od 5 , 227 m 2 . Novim planom predviđeno je proširenje kapaciteta i modernizacija prostora, sa ukupnom bruto površinom od oko 10.000 m 2 .

” Modernizacija Zavoda za Urgentnu Medicinu u Beogradu predstavlja ključnu investiciju koja će značajno poboljšati zdravstvenu zaštitu naših građana. Ovaj projekat je primer kako naša politika " Beograd sutra" stavlja građane na prvo mesto, osiguravajući brz i efikasan odgovor u hitnim situacijama i unapređujući kvalitet života kroz bolju i dostupniju medicinsku zaštitu. Ulaganja u zdravstvo danas jesu naša obaveza za stabilniji i sigurniji Beograd sutra.” izjavio je gradski sekretar za investicije, Luka Petrović

Iz Sekretarijata za investicije grada Beograda kažu da će projekat biti podeljen u tri faze. Prva faza obuhvata rušenje postojećeg Bloka A i izgradnju nove zgrade sa potrebnim sadržajima i 33 garažna mesta za sanitetska vozila. Druga faza podrazumeva rekonstrukciju i dogradnju Bloka B, kao i izgradnju nove nadstrešnice sa 10 parking mesta za sanitetska vozila. Finalna faza, Faza 3 , fokusira se na rekonstrukciju Bloka C.

” Važna informacija za sve građane je da projekat izgradnje u tri faze, ima za cilj neometano vršenje svih do sadašnjih aktivnosti u Hitnoj pomoći. Planirane faze će osigurati kontinuitet rada i neometano izlaženje na teren za sve zaposlene u Hitnoj medicinskoj službi, čime će se garantovati brza i efikasna reakcija u svim hitnim situacijama.” dodao je Petrović

Kada projekat bude završen, očekuje se značajno povećanje kapaciteta i prostora za oko 800 zaposlenih, koji će raditi u smenama, omogućavajući efikasniji i udobniji rad. Osim toga, očekuje se da će nakon implementacije projekta objekat Hitne pomoći ostvariti konačnu uštedu energije od 49 % i uštedu primarne energije od 16 %.

Sa ugovorenom vrednošću od 1.591.489.168,68 dinara bez PDV- a i rokom izvođenja od 730 dana, ovaj projekat predstavlja ključni korak ka unapređenju medicinskih usluga u našoj prestonici.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading