Šapić u Banjaluci
Foto: Alo/Foto: Grad Beograd

- Velika mi je čast što imam priliku da na različite načine pomognem ovu biciklističku trku koja je nešto više od obične biciklističke trke. Ona je simbol spajanja našeg srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj i mi ćemo na tome nastaviti da radimo. Ova trka iz godine u godinu podiže i svoj sportski značaj i sve je više i više kvalitetnijih takmičara. Najvažnije je da ona spaja dve zemlje u kojima živi isti narod i da takmičari prelaze tu granicu koja u okviru ove trke ne postoji. Ta granica za nas suštinski ne postoji jer mi smo jedan narod i zato moramo da se čuvamo i pomažemo, a naročito u momentu u kome se danas nalazimo. Ukoliko danas ne pokažemo jedinstvo onda se postavlja pitanje kada ćemo ga pokazati – istakao je Šapić.

Poželeo je puno sreće i dobro takmičenje svim sportistima, te da ova trka prođe kao i sve do sada, u lepoj sportskoj atmosferi.

- Neka pobede najbolji, a mi ćemo nastaviti da negujemo ovu vrstu tradicije koja je izuzetno važna – rekao je Šapić.

Osamnaesta po redu biciklistička trka održava se pod sloganom „Srbija i Srpska zajedno”. Trka će trajati četiri dana i imaće četiri etape. Oko 175 biciklista iz 40 zemalja predstavljeno je na startu u Beogradu, a domaćini su i Obrenovac i Bijeljina. Ova etapa će na nekoliko minuta ukloniti granice između Srbije i Srpske, jer će karavan preko Pavlovića mosta preći bez zaustavljanja.

VIDEO BONUS

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading