Biciklizam
Foto: Alo/Foto: Grad Beograd

Predstojeća 18. po redu trka održaće se od 18. do 21. aprila.

- Iako živimo u različitim državama, isti smo narod i moramo da se na svaki mogući način podržavamo i spajamo, a ovakvi događaji su jedinstvena prilika za tako nešto. Shodno tome, sledeće nedelje Grad Beograd, kako sam i obećao, uplatiće pomoć Opštini Sokolac za izgradnju Gradske kuće - istakao je Šapić na sastanku sa Vladimirom Kuvaljom, direktorom biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“ u zdanju Starog dvora.

Šapić je naglasio da je saradnja Srbije i Republike Srpske od vitalnog je značaja za opstanak našeg naroda. On je prilikom svoje prve zvanične posete Republici Srpskoj i Sokocu 2022. godine obećao pomoć za pomenuti projekat, a u decembru 2023. potpisan je Sporazum od donaciji 30 miliona dinara za izgradnju Gradske kuće u Sokocu.

Inače, predstojeća 18. po redu trka, koja je na programu od 18. do 21. aprila, održaće se pod sloganom „Srbija i Srpska zajedno“. Trka će trajati četiri dana i imaće četiri etape. Oko 175 biciklista iz 25 zemalja biće predstavljeno na startu u Beogradu, a domaćini su i Obrenovac i Bijeljina. Ova etapa će na nekoliko minuta ukloniti granice između Srbije i Srpske, jer će karavan preći preko Pavlovića mosta bez zaustavljanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading