novi beograd
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Pretvoren u najveće gradilište u zemlji, ovaj deo Beograda je neočekivano brzo postao "grad u gradu". 

Leži na ušću Save u Dunav.

Ova gradska opština je poznata po rečenici:"Ne mogu tamo u grad, ovde imam". Sam položaj Novog Beograda pruža različite mogućnosti.

Opština pruža razne aktivnosti mnogim generacijama.

Novi Beograd je pre svega poznat po svojim atrakcijama i nizom lokacija koje su sve više posećene. Među njima je najpoznatiji Savski kej, na kom se okupljaju kako mladi tako i stariji građani, gde se opuštaju kraj reke. Takođe, poznat je i po brojnim splavovima na kojima se okupljaju mladi.

Opština je poznata i po zelenilu, gde je najposećeniji park Park prijateljstva. Sam park izlazi na dve beogradske reke – Savu i Dunav.

Naravno, ne možemo da ne spomenemo i tržne centre koji su najpolarniji kako u samoj opštini, tako i u celom Beogradu. Osim Ušća i Delta Sitija, tu su i Novi i Stari Merkator, kao i Piramida. Ako se ljubitelji filmova, možete da odete u Cineplexx bioskop koji se u njima nalazi.

Za sve ljubitelje dobre muzike, tu su "Sava centar" i "Kombank arena" gde se takođe održavaju i sportska takmičenja.

Kad smo kod sporta, na Novom Beogradu imamo i "Halu Sportova". To je najstariji objekat na ovoj opštini.

Za umetnike takođe ima mesta. Ovde se nalazi Muzej savremene umetnosti.  muzej poseduje više od 8.000 dela koji predstavljaju savremenu umetnost sa domaćih prostora iz 20. i 21. veka. Takođe se na ovoj opštini nalazi i lutkarsko pozorište u Beogradu Pinokio.

Takođe na Novom Beogradu se nalaze razne prodavnice, kao i kafići u kojima uživaju stanovnici raznih generacija, takođe su tu i mnoge pošte, banke, vrtići kao i osnovne škole ali i srednje škole.

Vodeće mesto po posetama takođe ima novoizgrađeno naselje Belvil. 

@duh.blokova “Ма шта ћу тамо да се цимам… имам све у БЛОКОВИМА” #nbg #novibeograd #duhblokova ♬ original sound - Duh blokova

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading