aleksandar sapic
Foto: Alo/alo

On je prilikom obilaska istakao da je ovo prioritet za naredni period.

- Problem mora sistemski da se reši, da pređe pod upravu grada i da ima isti status kao SC Milan Gale Muškatirović, kao SC Tašmajdan ili 11.april. Najhitnija je rekonstrukcija i sanacija. Ne možemo da dozvolimo da bazen ne radi. Rekao sam da od ponedeljka puste srednji bazen - rekao je Šapić.

Dodao  je da je važno da prvo bazen pređe pod upravu grada.

- Drugo, uradićemo projekat rekonstrukcije i sanacije čitavog objekta bazena. Mi ne smemo da dozvolimo da ovi bazeni u dužem vremenskom periodu ne rade, ne samo zbog Vaterpolo kluba Partizan koji je svakako da jeste simbol, nego i zbog svih ostalih koji ga posećuju. Opština nema kapicitete da ga održava - kazao je on.

Rekao je da je grad pokušao da svu decu koja su ovde trenirala vaterpolo zbrinu u drugim sportskim centrima.

- Mi imamo problem sa bazenima i to sam takođe hteo da kažem da u sledećem periodu, namera nam je da napravimo, da rekonstruišemo, proširimo kapacitete i na 11. aprilu, koji pokriva Surčin, Novi Beograd, mogu da kažem i Čukaricu, zbog mosta na Adi i Zemun. Da radimo bazen u Borči, da radimo bazen u Mladenovcu, da radimo bazen u Grockoj, da radimo bazen u Barajevu. Skoro u svim tim prigradskim opštinama da dobiju svoje bazene, neke otvorene, neke zatvorene. A, i tamo gde budu bili otvoreni imaće mogućnosti postavljanja balona - naveo je Šapić.

Poručio je da i prostor oko SC "Voždovac" na Banjici mora bolje da se organizuje.

- Da se napravi interna saobraćajnica, da se zna gde se parkira, u kom pravcu se preću automobili. Takođe da se omogući trotoar, to smo sada razgovarali, jer deca tu noću idu i veliki je rizik zaista da dođe do nekog incidenta. Da napravimo uz projekat bazena i projekat sređivanja čitavog prostora i da sledeće godine konačno imamo rešenje - napomenuo je on.

Prve informacije o daljim koracima, kako je rekao, imaće kad se bude napravilo idejno rešenje. Šapić je dodao da je rekonstrukcija neophodna, jer ovaj deo grada nema druge bazene.

- Cilj je da se otvori što više bazena i plivališta u Beogradu - naglasio je Šapić.

Što se tiče akcije podele besplatnih personalizovanih kartica, Šapić je rekao da je to jedna od najboljih akcija koja je sprovedena.

- Nemojte da me držite za reč, blizu 200.000 kartica je podeljeno. Ispratio sam kada je bilo do 185.000, ali nije bio kraj leta. Građani su bili veoma zainteresovani. Bazeni su bili puni. Nastavićemo sa tom akcijom i naredne godine - istakao je on.

Upravo kako je naglasio, to je još jedan razlog zašto je potrebno da se sredi ovaj bazen, ali da se radi i na rekonstrukciji i izgradnji novih.

- Imamo i jedan projekat bazena na Vračaru takođe. Beograd ja mislim u odnosu na gradove svojih gabarita u okruženju i Evropi da ne pričam je u takvom deficitu bazena da je to neverovatno. Apsurdno zvuči, zato što smo u tim, pre svega u vaterpolu, imali rezultate kakve imamo. Ali deficit bazena je normalan. Pitanje je zašto, jer bazen ne može da bude profitabilan. Zato ne smemo da dozvolimo da Banjica dugo ostane zatvorena - zaključio je Šapić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading