Đaci prvaci na Vračaru
Foto: Privatna arhiva/GO Vračar

"Gradska opština Vračar izabrala je obrazovanje kao jedan od prioriteta u svom radu. Želimo da deca na Vračaru imaju iste uslove za učenje kao i njihovi vršnjaci u najrazvijenijim evropskim zemljama, i zato ćemo nastaviti  da za njih obezbeđujemo najbolje uslove za školovanje i odrastanje. Danas smo za sve mališane koji polaze u prvi razred obezbedili poklon rančeve, sa svim neophodnim priborom: sveskama, drvenim bojicama, lenjirom, nalepnicama za sveske… Dragi prvaci, želim vam srećan početak školske godine i mnogo uspeha, dobrih ocena i druženja", izjavio je prvi čovek Opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković.

Mališane je pozdravio i član Veća zadužen za obrazovanje Dragi Lukić, koji im je poželeo srećan polazak u školu i istakao da mu je ovo 29 put da pozdravlja đake prvake. „Ovo je jedan poseban trenutak u vašim životima, od danas počinje ozbiljno detinjstvo, do sada je sve bilo samo šala i igra, a od danas počinju školske obaveze. Roditelje pozivam da sarađuju, da budu partneri i podrška školi“, zaključio je Dragi Lukić.

Sretan početak škole i puno lepog druženja prvacima je poželeo i član Veća Gradske opštine Vračar Marko Radunović. Svečanosti prijema đaka prvaka prisustvovali su i članovi Veća Marko Ivetić, Dragana Bjelojević, Marko Čuturilo, kao i šef Kabineta predsednika Nikola Jelenković.

U svečanoj atmosferi rukovodstvo Opštine podelilo je svim prvacima poklone – rančeve sa neophodnim školskim priborom za svakog prvaka. Mališani su, nakon toga, uživali u priredbi koju su za njih pripremili njihovi stariji drugari, obišli svoje učionice i školske klupe.

Iz škole su izašli veseli i nasmejani, puni utisaka, nestrpljivi da ponovo sednu u školske klupe sa svojim omiljenim drugarom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading