Trinaesta beogradska gimnazija
Foto: Printscreen/Google Street View

Trinaesta beogradska gimnazija, pored objavljenog rasporeda nastave i spiska učenika, objavila je pravila odevanja koja će ubuduće važiti u ovoj školskoj ustanovi.

Učenicima će biti zabranjeno nošenje neprikladne garderobe kao što su majice na bretele, mini suknje, šortsevi i kratke majice. 

Međutim posebnu buru na mrežama izazvala je zabrana nošenja trenerki i dukserica sa kapuljačama.

 

 

"A šta fali trenerkama?, "Evo. I ja se pitam šta fali trenerkama i kapuljačama?!" "Ispade da se sme ići samo u pantalonama na crtu, košuljama i simikama." "Bolje da su im telefone zabranili na časovima, tad bi imali njihovu paznju." - bili su neki od komentara na društvenim mrežama.

Postavlja se pitanje da li je škola preterala sa uvođenjem ovakvih pravila kada je u pitanju oblačenje učenika, zabranjujući nošenje trenerki i garderobe sa kapuljačama?

Iako se veliki broj tinejdžera odeva upravo u tom stilu, svedoci smo i mnogobrojnih incidenata koji se dešavaju u školama i kulminiraju nasiljem, te je moguće da je ovakva odluka doneta iz predostrožnosti kako niko ne bi mogao da sakrije svoj identitet koji bi se mogao utvrditi na kamerama.

Da ovo nisu samo nagađanja sa društvenih mreža, svedoči saopšetnje ove obrazovne ustanove.

Trinaesta beogradska gimnazija

Google Street View

 

Trinaesta beogradska gimnazija na svom zvaničnom sajtu napisla je sledeće:

"Poštovani roditelji i učenici,

Želimo vam uspešnu i mirnu školsku godinu! U petak, u prepodnevnoj smeni, biće učenici drugog i četvrtog razreda, a po podne prvog i trećeg, od 14.00 časova.

Spiskovi učenika prvog razreda biće istaknuti u školi u sredu u toku prepodneva.

Besplatni udžbenici lagano pristižu u školu i biće deljeni kada počne nastava.

Molimo vas da povedete računa o zabranama koje se odnose na oblačenje: zabranjene su kratke pantalone i bermude, trenerke, majice sa bretelama, kapuljače, kratke majice koje otkrivaju stomak i helanke. U slučaju da učenik ili učenica dođu u školu nepristojno odeveni, biće opomenuti. Posle dve opomene biće umanjena ocena iz vladanja", navodi se u objavi na sajtu Trinaeste beogradske gimnazije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Petrasin

30.08.2023 08:44

Bravo za 13-tu gimnaziju. Trenerke sa kapuljačim i duks sa kapuljačom da se ne sakrivaju od kamera, to je cilj i opravdano je. Ovo treba podržati

pera

01.09.2023 15:42

Bravo za upravu škole.Red je da se uvede red.

Ccc

02.09.2023 06:06

Bravo! Napokon da se uvede u red i da se pokaze da je to obrazovna ustanova. Na plazu mogu da idu kako hoce. Fali samo regulativa oko mobilnih telefona.

Petar Veliki

03.09.2023 17:58

Bravo, bravo, bravo! Na taj spisak je potrebno dodati i odlaganje mobilnih telefona u zaključane kasete, pri ulasku na prvi čas, i preuzimanje tih telefona posle poslednjeg časa i odlaska iz škole posle završene nastave.

Gajic Milan

03.09.2023 21:37

Pravi Potez!!! Skola nije estradA! Zato oblacenje mora uskladjeno sa potrebama ucenika....Pogledajte samo na sta lice ljudi u trenerkama na ulici....! Krajnja nekultura i bezobzirnost....to Moda nije....trenerku mozes obuci na treningu, Ili sedeti u kuci u njoj , Ako ti to nesto znaci ....Zamislite direktora neke ozbiljne firme, Ako takvih I'ma, da dodje na posao, Ili poslovni sastanak u trenerci.....

Nikola

03.09.2023 23:36

Nista deco, posto ne mogu bermude na ovu vrucinu, nosite svi suknje, brzo ce odustati od svih pravila