Beogradski metro
Foto: Alo/Alo

Tokom 2027. godine, Beograd će biti svetska prestonica obrazovanja, kulture i inovacija, jer će se predstavnici desetina zemalja naći u srpskoj prestonici zbog Ekspo (Expo) izložbe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će EXPO 2027 doneti značajne promene za Srbiju. Jedan od ključnih projekata koji će biti realizovani u narednim godinama je metro. 

Radovi na beogradskom metrou će postati vidljivijinajavljeno je, a prva linija bi trebalo da bude završena do kraja 2028. godine. 

Predsednik Vučić je rekao će prva linija biti otvorena pre kraja 2028. godine i da radovi uskoro kreću. 

Evo kako će izgledati metro: 

 

Inače, ranije je na sajtu Vlade objavljeno da su očekivanja da će do kraja godine ili početkom naredne krenuti da se buše prve četiri stanice beogradskog metroa – na Savskom trgu, u Požeškoj ulici, Sajmu i još jedna ulica blizu Makiškog polja, a t je izjavio ministar finansija Siniša Mali.

On je dodao da sve ide po planu i da će se paralelno sa prvom graditi i druga trasa metroa, izrazivši očekivanje da će Beograd do 2028. godine imati prvu liniju metroa.

Inače, osim na metrou, u susret manifestaciji "Expo 2027" radiće se i na sređivanju zgrade Pošte, a planirano je da Beograd dobije pešački most na Savi, novi most na Savi, a drugačije će izgledati i beogradska autobuska stanica, kao i železnička stanica Novi Beograd. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Никола

13.08.2023 16:45

Лепо, све на енглеском и на хрватском језику написано. Као да смо у Бугарској.