milan nedeljković
Foto: Privatna arhiva/Foto: Opština Vračar

Za preglede nije potreban uput, kao ni zakazivanje i zdravstvena knjižica“, istakao je predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković prilikom obilaska ove svojevrsne mobilne ambulante.

Projekat „Kućica zdravlja“ posvećen je pre svega prevenciji u cilju očuvanja i poboljšanja javnog zdravlja. Gradska opština Vračar, kao lokalna samouprava koja brine o svojim sugrađanima, podržala je inicijativu Doma zdravlja „Vračar“ da se ovaj projekat realizuje, kako bismo podstakli naše Vračarce da redovno idu na preglede i kontrolišu svoje zdravlje.

„Pored toga što sam predsednik Opštine ja sam i interventni kardiolog i dobro znam koliko je važno uraditi preventivni pregled. Od 20. jula, kada je ‘Kućica zdravlja’ prvi put otvorila svoja vrata, lekari Doma zdravlja ‘Vračar’ uspeli su da pregledaju preko 727 sugrađana i to samo u prvih sedam dana. Tokom ovog perioda, lekari su obavili čak 1950 pregleda i pružili 2250 usluga. Ove usluge uključuju ultrazvuk, koji je bio veoma tražen. Ukupno je urađeno 632 ultrazvučnih pregleda, od toga ultrazvuk abdomena sa 385 pregleda, ultrazvuk štitaste žlezde sa 78 pregleda, ultrazvuk krvnih sudova sa 88 pregleda, kao i ultrazvuk dojke sa 81 pregledom. Takođe, obavljen je i 121 oftalmološki pregled“, rekao je prvi čovek Opštine Vračar i dodao da je ovaj rezultat sjajan pokazatelj da je „Kućica zdravlja“ dobro prihvaćena među građanima, kao i da je ispunila svoju svrhu u pružanju kvalitetnih preventivnih pregleda.

Akademik prof. dr Milan A. Nedeljković zahvalio se medicinskih ekipama Doma Zdravlja „Vračar“ na njihovom odgovornom i posvećenom radu, i istovremeno pozvao građane Vračara da iskoriste mogućnost besplatnih pregleda i posete „Kućicu zdravlja“. „Ova inicijativa je samo jedan korak u našem nastojanju da unapredimo zdravstvenu negu i omogućimo najbolju brigu za sve naše sugrađane. Smatramo da je zdravlje prioritet i da svako treba da ima pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti“, zaključio je prvi čovek Opštine Vračar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading