krađa market sremčica
Foto: Alo/Shutterstock

Kradu sve što stiglnu, od osnovnih životnih namirnica do skupocenih proizvoda,

A prodavcima se to baš smučilo...

Tako je jedan market u Sremčici odlučio da upozori kradljivce, i to one koji kradu kozmetičke proizvode. Njihova hit poruka osvanula je na Instagram stranici "moj_beo_grad_":

- Kamere ne postoje u objektu zbog ukrasa, najviše zbog lopova. Pa dragi moji, a mi znamo ko ste, što ste se kupali za džabe dosta je bilo. Treba nešto i da se plati. Nemoj da se iznenadite kad vas sačekamo na kasi sa snimkom da platite ono što ste uzeli i niste platili - piše na listićima zalepljenim za jedan raf.

Inače, zakon je jasan kada su u pitanju ovakva dela. Krađa spada u krivična dela i u zavisnosti od vrednosti ukradene stvari određuje se i kazna. U sitnu krađu spada svaka stvar u vrednosti do 5.000 dinara. Ona se goni po privatnoj tužbi, a sve iznad tog iznosa smatra se krađom gde je propisana novčana ili zatvorska kazna do tri godine.

Postoje dve kategorije zakona, ali su sankcije iste za sve. Sud međutim ceni olakšavajuće ili otežavajuće okolnosti. Nije isto ako je počinilac povratnik ili je to delo učinio prvi put i pokazao kajanje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading