DECA SU NAM U OPASNOSTI! Zlotvori trovali pse, pa umalo otrovali mališana! Ova lokacija u Beogradu je kritična!
Foto: RINA

Mališan od komšinice je jutros svoju igračku, kamiončić, vukao tu po trotoaru.

Naravno ona je odmah to oprala, ali dete je to guralo i u usta. Malecki je dobro, ali ako ovo jeste otrov ko zna šta bi moglo da se dogodi", kaže S. M.

Nepoznata osoba ili više njih bacile su danas otrov na nekoliko lokacija u Beogradu.

Nakon što smo objavili vest o zabrinutim vlasnicima, čiji psi su se otrovali nakon šetnje u Ulici vojvode Brane gde je danas bačena bela praškasta materija, javili su nam se zabrinuti čitaoci koji su rekli da su isti prah primetili i kod svojih zgrada u Sarajevskoj ulici.

"Jutros sam primetio neke gomilice belog praha oko zgrade, semafora, drveta, na trotoaru... Prvo sam pomislio da je so, ali mi je bilo čudno da su je bacali samo oko samog semafora ili drveta, nema je nigde drugde, a i temperatura je u plusu. Sada shvatam da je to ista materija kao ona što je bačena u Ulici vojvode Brane", kaže za Telegraf.rs S. M., koji nam je poslao fotografije iz svoje ulice.

On tvrdi da tog belog praha sinoć nije bilo.

"Vlasnik sam psa i sinoć nisam ništa primetio. Jutros kada sam ljubimca vodio u šetnju on je krenuo da njuška i znam da sam ga povukao kako ne bi došao u kontakt sa tim prahom. Prošlo mi je kroz glavu da možda može da bude neki otrov", kaže S. M. i dodaje da su i on i komšije zabrinute.

Sagovornik je, u toku našeg razgovora, krenuo da obaveštava nadležne. Kaže nam da ceo kraj strahuje.

"Ne strahujemo samo za ljubimce, nego za decu. Mališan od komšinice je jutros svoju igračku, kamiončić, vukao tu po trotoaru. Naravno ona je odmah to oprala, ali dete je to guralo i u usta. Malecki je dobro, ali ako ovo jeste otrov ko zna šta bi moglo da se dogodi", kaže S. M.

Najviše belog praha primetio je na ćošku ulica Sarajevska i Miloša Pocerca.

"Ovde u kraju zaista dosta ljudi ima pse i sada, kada smo videli šta je bilo na Zvezdari, svi strahujemo, nikom se pas ne izvodi napolje", kaže S. M. za naš portal.

Podsetimo, nekoliko pasa otrovalo se na Zvezdari, nakon što su u Ulici vojvode Brane došli u kontakt sa čudnom belom materijom.

Stanovnici ovog dela grada rekli su da je u celom kraju bačen otrov i upozoravaju roditelje koji imaju malu decu, ali i vlasnike pasa da pripaze.

"Mi smo danas pozvali policiju i oni su stigli za pet minuta i odmah pozvali komunalnu. Kada su došli, sačinili su službenu belešku koja se prosleđuje nadležnoj inspekciji. Poslali su njima da bi izašli na teren i uzeli uzorak otrova. U međuvremenu je stigla i inspekcija, koja je ogradila taj problematičan deo, a potom čekamo radnike "Čistoće" da uklone otrov. Policajac nam je rekao da je već viđao taj otrov, da je u pitanju "furadan", otrov za glodare, da može biti i u beloj, i u roze boji, ali i drugih boja", rekla nam je Milica J., jedna od vlasnica pasa koji su otrovani.

Simptomi trovanja kod životinja su pena na ustima i krv u stolici.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nebojša

07.04.2023 10:25

Postavljanje otrova na javnim površinama bi trebalo tretirati kao krivično delo terorizma i tako ga i kažnjavati.