POSLE DUGOG ČEKANJA Počeli radovi na kanalizaciji u Kumodražu
Foto: Promo

Posle dugog čekanja stanovnici Kumodraža dobiće kanalizaciju.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Kumodraž selu i Kumodražu 1 ugovoreni su sa izvođačem radova Mašinokop doo Šabac u ukupnoj dužini 15.135,84 m i to :

1. Kumodraž selo u regulaciji postojećih saobraćajnica: Prolećna, Vinarska, Kovačka, Stare porte, Tekeriška, Jasmina, Jovana Todorovića, Narednika Grujice Stankovića, Voćarska i delovima ulica Topola, Vojvode Stepe, Prolomska, Miholjska, Đurđevdanska i Božićna.

Ukupna ugovorena dužina kanalizacije je 8.151,28 m, a rok za izvođenje radova je 240 dana. 

Radovi su počeli da se izvode u ulici Stare porte i danas se završavaju, dok sutra počinju radovi u ulici Voćarska i odmah posle toga u Božićnoj ulici.

Kumodraž selo - Vojvode Stepe u regulaciji postojećih saobraćajnica: Vojvode Stepe, Ruža, Kosovskih božura, Pšenička, Zemljoradnička, Daljska, Letnja i Đurđevdanska.

Ukupna ugovorena dužina kanalizacije je 5.202,91 m. Rok za izvođenje radova je 210 dana. 

Foto: Promo

 

2. Kumodraž 1 u regulaciji postojećih saobraćajnica: Sokače, Stepenička, Srednja, Kružna, Jabuka, Stara i u delovima ulica Oktobarska, Majska, Milana Živkovića, Topola, Ljubičica, Listopadna i Gunjak.

Ukupna dužina kanalizacije je 1.781,65 m. Rok za izvođenje radova je 160 dana.

Izvedeni su radovi na izgradnji kanalizacione mreže i zatrpavanju rova u ulicama: Sokače L=107,4m, Srednja L=191,3m, Jabuka L=54,4m, Ljubičica L=125,3m, Stara 1 L=78,2m, Stepenička L=298m i Kružna L=144,4m.

U ulicama Srednja i Ljubičica JKP “Beograd put“ treba da izvede radove na kompletnoj kolovoznoj konstrukciji kroz godišnji program održavanja.

Foto: Promo

 

Predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić obišla je početak radova i tom prilikom zahvalila se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, ministarki za zaštitu životne sredine Ireni Vujović, Gradu Beogradu, gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na pomoći da ovo naselje konačno dobije kanalizaciju.

Projektovanje je finansirala Opština Voždovac.

Sve prateće probleme tokom izvođenja radova građani mogu prijaviti na broj telefona 011/785-7882.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading