POLICIJA OBEZBEĐUJE CENTAR GRADA Raskrsnice u Beogradu blokirane (FOTO)
Alo

Danas se u Beogradu održavaju čak četiri velika događaja: Promocija oficira Vojske Srbije održana je već ispred Skupštine, sa početkom u 10 sati; Trka formule 1 počela je u 13 sati na Trgu Republike, dok su pristalice Evroprajda najavile šetnju za 17 sati, a protivnici Evroprajda svoju za isto to vreme.

Policija obezbeđuje centar grada, gde su zatvorene ulice. U Beogradu trenutno pada jaka kiša, i trenutno je mirno. Zbog zatvaranja ulica u pojedinim delovima grada se stvaraju saobraćajne gužve.

POLICIJA OBEZBEĐUJE CENTAR GRADA Raskrsnice u Beogradu blokirane (FOTO)

Foto: Alo.rs

 

Kordoni policije obezbeđuju glavne raskrsnice u Beogradu. Jake policijske snage zauzimaju prostor oko Ustavnog suda. Ispred Skupštine Srbije trenutno je mirno.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji i osnovnim javnim tužilaštvima da odrede zadržavanje do 48 sati svima koji bi danas izvršili napad na novinare koji izveštavaju sa manifestacija u Beogradu.

Završena Evroprajd šetnja

Do 18.30 Evroprajd šetnja je zavšrena, svi učesnici stigli su na stadion Tašmajdan, gde će se održati najavljeni koncerti. Među okupljenima vide se i zastave drugih zemalja. Policija je sve vreme prisutna na ulicama.

Učesnici šetnje u okviru Evroprajda okupljaju se na stadionu Tašmajdan, gde je planirano održavanje koncerta.

Grupa od nekoliko desetina litijaša stigla je do Crkve svetog Marka, gde su postavljeni policijski kordoni.

POLICIJA OBEZBEĐUJE CENTAR GRADA Raskrsnice u Beogradu blokirane (FOTO)

Tanjug

 

Među okupljenim pristalicama Prajda, među kojima je i dosta stranih državljana, je i američki ambasador Kristofer Hil. Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik takođe je došao da isprati Prajd u Beogradu.

Okupljeni ispred Ustavnog suda krenuli su u šetnju oko 17.40, ka Pravnom fakultetu, ali ih je kordon policije vrlo brzo zaustavio, ali incidenata nema.
 

MUP odobrio skraćenu rutu

Jedan od organizatora Evroprajda Goran Miletić izjavio je da je MUP odobrio šetnju skrećenom rutom, od Ustavnog suda do Tašmajdana.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da kako je ranije saopšteno, MUP nije dozvolio šetnju učesnika Evroprajda 2022.

"Kao što smo ranije saopštili, Ministarstvo unutrašnjih poslova nije dozvolilo šetnju učesnika Evroprajda 2022 Bulevarom kralja Aleksandra, već su pripadnici MUP-a sproveli učesnike ove manifestacije od Ustavnog suda kroz Tašmajdanski park do mesta održavanja koncerta. 
Svi učesnici ove manifestacije bezbedno su sprovedeni na koncert“, izjavio je Vulin, saopštio je MUP.

Zadržan zbog napada na policajca

Muškarac star 27 godina iz Niša zadržan je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Kako je saopšteno, sumnjiči se da je napao policajca zaduženog za obezbeđivanje današnjih manifestacija u Beogradu. Prilikom lišenja slobode, bežao je od policije i opirao se hapšenju. Zadržavanje do 48 sati odredilo mu je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje nastavlja postupanje u ovom slučaju.

Nasilje se neće tolerisati

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom je naglasilo da se nasilje na ulicama Beograda neće tolerisati i da će striktno sprovoditi zakon i odluke nadležnih organa i sudova, navodi se u saopštenju.

POLICIJA OBEZBEĐUJE CENTAR GRADA Raskrsnice u Beogradu blokirane (FOTO)

Alo

 

Policija je saopštila da je zbog narušavanja javnog reda i mira privedena 31 osoba do 15 časova.

Sa policijom je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, Veselim Milić načelnik PU Beograd i Dragan Vasiljević pomoćnik direktora policije.

Pogledajte fotografije iz centra grada:

Nalog za zadržavanje odnosi se i na napade na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su zaduženi za obezbeđivanje reda i mira na manifestacijama.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading