DANI EVROPSKE BAŠTINE NA VOŽDOVCU Manifestacija obeležena temom "Održivo nasleđe"
Alo!/Vladimir Marković

Posetioci će imati priliku da obiđu rudnik „Crveni breg“ i da se upoznaju sa bogatom rudarskom prošlošću Avale i okoline, da posete manastir Presvete Bogorodice Trojeručice i crkvu Svete Trojice u Ripnju, crkvu Svete Marije Magdaline u Belom potoku, kao i veštačko jezero Bela reka.
Tradicionalno, biće organizovan odlazak u rodnu kuću vojvode Stepe Stepanovića, Muzej knjige i putovanja ADLIGAT, obilazak Avalskog tornja i crkve – brvnare i koncert КUD-ova na letnjoj pozornici u podnožju tornja i drugi programi.
Manifestacija će na Voždovcu započeti koncertom električnog gudačkog kvarteta „Dinamika music“ u petak, 16. septembar, sa početkom u 20:00 časova, na platou ispred zgrade GO Voždovac, Ustanička 53.
Električni gudački kvartet će izvesti svoj koncertni projekat „Viva LA vida“ koji obuhvata dela Mocarta, Betovena, Rosinija, Supea kao i najpoznatije filmske hitove i etno bisere.
Dani evropske baštine, koji se održavaju svakog septembra, deo su velike evropske manifestacije kojom se predstavlja nasleđe kao zajednička baština evropskih naroda, a ovogodišnji program Opštine Voždovac možete pogledati ovde.

DANI EVROPSKE BAŠTINE NA VOŽDOVCU Manifestacija obeležena temom

Alo

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading