JKP "GRADSKE PIJACE" Uručene nagrade šampionima bezgotovinskih transakcija za jul, pobednik trgovac sa Palilule
foto: beogradske pijace

Julskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama uručene su nagrade u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“. Prvo mesto osvojio je zakupac sa pijace „Palilula“ sa 543  ostvarene transakcije.

Drugo, treće i četvrto mesto pripalo je zakupcima sa pijace „Kalenić“ koji su  realizovali 44, odnosno 40 i 38 transakcija. Peto mesto osvojio je zakupac sa pijace „Đeram“ sa 32 transakcije. 

foto: beogradske pijace

 

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 11 700  bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminalu na tri beogradske pijace „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajano uvođenje ovakvog vida plaćanja. Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje mogućnosti bezgotovinskog plaćanja  olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac, dok prodavci ističu da je plaćanje karticom omogućilo da privuku nove mušterije, koje sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom. 

foto: beogradske pijace

 

Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca“  pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace“, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa. 

foto: beogradske pijace

 

Svakog meseca  do kraja oktobra ove godine,  pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Chipcard.

Komentari (1)

Loading