POČINJU RADOVI KOD HALE PINKI Gradi se podzemna garaža u Zemunu
Printscreen

Gradnja podzemne garaže kod hale "Pinki" u Zemunu počinje u ponedeljak, a iz JKP "Parking servis" najavljuju da će se majstori na ovoj lokaciji zadržati godinu i po dana, te da će Zemunci na 5.407 kvadrata dobiti 150 mesta za ostavljanje automobila.

Kako bi majstori i mašine imali neometan pristup ovoj lokaciji, iz JKP "Parking servis" apelovali su na vozače da pomere svoje automobile sa platoa "Pinkija", najkasnije do sutra u 22 časa.

POČINJU RADOVI KOD HALE PINKI Gradi se podzemna garaža u Zemunu

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

- Tokom vikenda, ekipe "Parking servisa" postavljaće flajere sa obaveštenjem o početku radova na automobile parkirane ispred "Pinkija", kako bi vozači blagovremeno mogli da ih izmeste sa platoa - ističu u ovom gradskom preduzeću. - Vozila koja u nedelju posle 22 časa ostanu na tom platou, naše dizalice će preneti na slobodno parking-mesto. Informaciju o lokaciji prenetog vozila, sugrađani mogu dobiti na broj 011-30-35-400.

Mada je prvobitni plan bio da ima dva nivoa i 350 parking-mesta, zbog podzemnih voda odustalo se od tog ambicioznog plana. Detaljne analize pokazale su da nije moguće kopati previše u dubinu, jer su podzemne vode velike, na šta najviše utiče blizina Dunava.

Odranije je poznato da je ovaj projekat vredan 5,8 miliona evra, a garaža od 5.407 kvadrata imaće ulaz iz ulice Gradski park, a izlaz u Nemanjinoj, na delu između sportskog centra i zgrade Poljoprivrednog fakulteta. Planirana je i obnova postojećih zelenih površina na samom platou, te njegovo popločavanje i postavljanje klupa. Ka Gradskom parku zadržaće se parking mesta, a drvored ka Nemanjinoj biće u potpunosti očuvan, te će se dodati sadnice tamo gde ih bude nedostajalo.

Kada bager u ponedeljak krene sa iskopavanjem temelja, biće prekinuta sedamnaestogodišnja pauza, koliko je prošlo otkako je Beograd dobio poslednju podzemnu garažu. U međuvremenu, potrebe za dodatnim mestima su narasle, jer je u prestonici sada neuporedivo veći broj vozila nego tada. Prema procenama, svake godine u glavnom gradu bude registrovano 50.000 novih vozila.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading