ŠAPIĆ KOD JOVANE JEREMIĆ Spreman sam da se uhvatim u koštac sa problemima
Foto: Printscreen TV Pink

Šapić je govoreći pucanju cevi u Ulici kraljice Marije rekao da je tačno da je ta cev pucala i ranije, ali ne na istom mestu.

- Ta cev se prostire od Kalemgdana do Ruzveltove ulice. Pitao sam javno zašto kada je rađena rekonstrukcija cele ulice, kada je podignut asfalt, kada je rađena rekonstrukcija tramvajskih šina, trotoari zašto nije promenjena najveća vodovodna cev i zašto je ostala tu posle 50 godina od kako je urađena - naveo je Šapić gostujući na TV Pink u "Novom vikend jutru" Jovane Jeremić.

- Postavio sam pitanje Vodovodu i kanalizaciji zašto nisu uradili svoj deo posla, oni imaju neko svoje obajašnjenje... Izvinio sam se ljudima, iako to direktno nema nikakve veze sa mnom, ja sam ovde došao pre 15 dana, ali kao gradonačelnik Beograda moram da preuzmem odgovornost čak i za one koje su ranije rađene. Nećemo ljude da lažemo, da ih obmanjujemo. Reći ćemo kako jeste, da bi stvari mogli da popravimo. Dao sam nalog svim komunalnim preduzećima da kada se neka ulica u gradu rekonstruiše, bez obzira na projekat, kada se podigne asfalt daju svoj izveštaj šta treba da se uradi.

Kako je naveo u ovom slučaju ne postoji nikakav papir da je bilo ko iz Vodovoda zauzeo stav da ta cev ne treba da se menja, očigledno jeste.

- Da bismo ovakve stvari predupredili, moramo o njima da govorimo i budemo spremni da podnesemo odgovornost. Lako je pričati o lepim stvarima, u Beogradu je urađeno puno dobrih i lepih stvari. Od kada sam došao na fukciju svi me pitaju o stvarima o kojim se nije govorilo godinama, to su suštinski problemi, poput zagađenja, saobraćajne gužve, javnog prevoza. Spreman sam da se uhvatim u koštac sa tim, koliko ću biti uspešan - videćemo - rekao je Šapić.

Upitan da li ima osećaj da su "dočekali na nož" tamo gde je došao, Šapić rekao da su tako dočekivali mnogi u životu.

Prema njegovim rečima, on nema problem da preuzme odgovornost i da njegov rad bude merljiv.

- Već 10 godina sam u ovom poslu, i toliko se za mene glasa. Nisam došao ovde tako što me neko našao ispod kamena, već sam se preporučio prethodnim radom. Naravno da je ovo veliki izazov, ukazano mi je veliko poverenje, ali nisam zalutao već sam došao na osnovu prethodnih rezultata - istakao je Šapić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
haha...

16.07.2022 13:24

pogledao sam deo ovog razgovora i cuo kako ju g. Sapic pita zasto laze i dezinformise narod. Rekla je da ona nikad ne laze, a gospodin ju je spustio, da on njoj treba da veruje na rec? Kakvu knedlu je progutala, ali je odmah pocela da se slihta. Kako li je ona dosla do TV bez ikakvog znanja.?