PALIMO BOJLER, PEREMO VEŠ NOĆU Evo kako Beograđani štede struju
Foto: Pixabay

Građani navode da takav odnos prema potrošnji nema veze sa energetskom krizom u svetu, već da je to oduvek deo njihove svakodnevnice, mada ima i onih koji nemaju naviku da štede električnu energiju.Sredovečna Beograđanka kaže  da štedi tako što gasi svetla i koristi jeftinu struju, a sve u cilju smanjenja potrošnje.

"Mislim da nije moguće da pazim više nego što sam do sada pazila, upravo zbog cene kao jednog od elemenata", kazala je ona.

Sa tim je saglasna njena sugrađanka, koja kaže da pazi na potrošnju struje tako što je koristi noću, kada je jeftinija.

"To je značajno zbog uštede, manji su računi", dodaje ona.

Sa druge stranke, jedna Beograđanka navodi da trenutno ne štedi struju, osim što izbegava da preko dana uključuje bojler, ali to je, kaže, radila oduvek.

PALIMO BOJLER, PEREMO VEŠ NOĆU Evo kako Beograđani štede struju

Foto: Shutterstock

 

 

Dodaje da ne razmišlja o poskupljenju struje i da se ponaša uobičajeno.

"Normalno kuvam, spremam. I da dođe do poskupljenja mora da se živi, snaćićemo se, ne razmišljam mnogo", kazala je ona.

Nikica Jokanović, pak, kaže da živi u malom stanu sam i da koristi samo frižider, te nema potrebe da dodatno štedi, jer struju već minimalno troši.

"Ne mogu mnogo da štedim, jer ne koristim klimu i ništa, samo frižder", kazao je Jokanović.

Jedan stariji Beograđanin kaže da oduvek ima naviku da štedi struju u domaćinstvu i da to nema veze sa poskupljenjem energenata, i savetuje da je - racionalna potrošnja recept za jeftiniji život.

"Gasim struju gde god mogu i ne palim nepotrebno", kazao je on.

Sa druge strane, njegov sugrađanin priznaje da nikada nije štedeo struju i da to neće ni činiti, čak iako dođe do poskupljenja, jer, kaže - nije navikao.

Jedan Beograđanin kaže da koristi štedljive sijalice, bojler uključuje noću, kao i mašinu za sudove i veš, pa apeluje na građane da više vode računa o potrošnji i prirodi.

Njegova sugrađanka ističe da ne štedi struju i da se ne plaši eventualnih poskupljenja, jer je, kako je rekla, opstimistična da će moći da plati troškove.

Za razliku od nje, mlađa Beograđanka navodi da štedi struju tako što uključuje bojler i mašinu tokom noći, kako bi računi na kraju meseca bili manji.

"Štedim srtruju u poslednje vreme, ranije nije bilo tako. Palimo bojler i peremo veš noću. Gledamo da na taj način uštedimo, cilj je bolja finansijska situacija na kraju meseca", kazala je ona.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading