RENOVIRANJE! JOŠ JEDNA TRŽNICA U CENTRU GRADA DOBIJA MODERAN IZGLED Bajlonijeva pijaca se ruši i gradi se nova
Alo

Skadarska pijaca, poznatija kao Bajlonijeva, biće potpuno rekonstruisana, a Grad Beograd je raspisao tender za izradu tehničke dokumentacije vredan 37 miliona dinara.

U planu je da se na mestu tržnice nastale 1927. godine sagradi nov objekat poput Palilulske pijace. Svi postojeći zidani i montažni objekti biće uklonjeni, a prostor kompleksa, koji se nalazi u Ulici Džordža Vašingtona i preko puta Skadarlije zadržaće pretežno uslugu prodaje namirnica, broj tezgi biće povećan za oko 15 odsto, planirano je da ih bude oko 400.

Glavni urbanista Marko Stojčić je u izjavi za Alo! objasnio da će se izrada dokumentacije raditi iz dva dela.

- Prvi, koji se odnosi na projektovanje, biće završen do kraja ove godine, a drugi, poseban, za izvođenje sledeće. Kompleks će činiti javna garaža, koja će se nalaziti ispod pijace, iznad će biti urađen trg, gde će se deo tezgi sklanjati kad pijaca ne radi, dok će levi deo tog prostora činiti nadzemni i podzemni deo metro stanice - rekao je Stojčić.

RENOVIRANJE! JOŠ JEDNA TRŽNICA U CENTRU GRADA DOBIJA MODERAN IZGLED Bajlonijeva pijaca se ruši i gradi se nova

Alo

 

 

Građanima će posle najavljene rekonstrukcije biti dostupna višeetažna garaža, kapaciteta oko 400 vozila, kojoj će se pristupati iz Ulice Đorđa Jovanovića, a biće urađen i magacinski prostor, rashladne komore, smećara i pristup dostavnih vozila. Planirana ukupna površina lokala je najmanje 1.600 kvadrata.

U okviru pijace, između ostalih objekata, nalaziće se i mlečna hala, kao i prodavnice prehrambenih proizvoda, dok će svi nivoi međusobno biti povezani liftovima, platformama za prenos tereta i stepenicama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Igor

24.06.2022 08:51

Palilulska pijaca je prelepa. Ako i Bajlonijeva bude poput nje, to ce biti prava stvar za Beograd. Ako mogu jos svi radovi da se obave u optimalnom vremenskom roku, bice to lep poklon za nas Beogradjane.