Počela konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda
Instagram

Na sednici će biti potvrđeni odbornički mandati novim odbornicima i izabrani predsednik gradskog parlamenta i njegov zamenik.


Konstitutivnom sednicom, do izbora predsednika Skupštine grada, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom, predsedava najstariji odbornik.

To je Vladeta Janković koji je posle kraćeg obraćanja govornicima, to mesto ustupio sledećem najstarijem odborniku, Tomi Fili, sa liste oko SPS-a, koji je preuzeo predsedavanje sednicom.

Na sednici će biti razrešeni dosadašnji sekretar gradske skupštine i njegov zamenik, i izabrani novi, a odbornici će se izjasniti i o predlogu rešenja o izboru članova administrativno - mandatne komisije.

Nakon konstituisanja gradskog parlamenta, počinje da teče rok od 30 dana za izbor gradonačelnika, koji mora biti iz redova odbornika.

Skupština grada Beograda ima 110 odborničkih mesta, a u novom sazivu gradskog parlamenta naći će se odbornici sedam lista koje su "preskočile" izborni prag od tri odsto na izborima 3. aprila.

Sednica beogradskog parlamenta ponovo se održava u zgradi Skupštine grada, na Trgu Nikole Pašića 6, nakon što je zbog epidemijske situacije izazvane korona virusom u prethonom periodu zasedala u Sava centru, a potom i u Narodnoj skupštini u Ulici kralja Milana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading