VELIČANSTVENA SLIKA SRPSKOG JEDINSTVA OTIŠLA U SVET Vesić se zahvalio građanima Beograda koji su šetali u litiji moleći se za mir
Alo

"Uz blagoslov i vođenje njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, kome posebno zahvaljujem, hiljade Beograđanki i Beograđana šetalo je u prelepoj litiji moleći se za mir i za naš Beograd", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, svaki građanin koji je šetao u litiji i molio se za Beograd bio je deo "veličanstvene slike koja je otišla u svet, a to je slika srpskog jedinstva sa kojim smo nepobedivi".

BESPLATNI UDŽBENICI ZA SVE PRVAKE I DRUGAKE U BEOGRADU Vesić: Porodični budžet 34 hiljade porodica biće umanjen za 50 evra (FOTO)


Zamenik gradonačelnika je dodao da nas nepobedivim čini i naša pravoslavna vera.

"Zato hvala našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi bez koje ne bismo uspeli da na ovako veličanstven način organizujemo slavu. Naša crkva, kao i vekovima unazad, okuplja nas, čuvajući naš identitet i naše srpsko ime. Beograd je još jednom pobedio", poručio je domaćin gradske slave.

Podsećajući da je slava dan kada se okuplja porodica, Vesić navodi da su tako i Beograđanke i Beograđani, "kao jedna porodica zajedno organizovali i proslavili našu slavu".

"Svako je imao neko zaduženje koje je izvršio na najbolji mogući način. Od promotera gradske slave, novinarke Dragane Kosjerine i vaterpoliste Stefana Mitrovića koji je nosio krst na čelu litije, preko svih gradskih službi, zaposlenih u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima, pripadnika Komunalne milicije, do naših prijatelja iz vojske i policije", podsetio je zamenik gradonačelnika, saopštio je Beoinfo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading