Sanacija „divlje“ deponije u Bulevaru oslobođenja
JKP Gradska čistoća

Na zelenoj površini u blizini Banjičke šume, formirano je nelegalno smetlište na kom se prema procenama nalazi oko 100 kubika različitog otpada i dva montažna, nelegalno izgrađena objekata. Po nalogu sekretarijata i Grada Beograda, JKP „Gradska čistoća“ je danas sa tri transportna kamiona, dve građevinske mašine i pet komunalnih radnika izašlo na teren kako bi raščistili ovu „divlju“ deponiju i lokaciju vratilo u uredno stanje.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić je istakao da će ova deponija biti uklonjena do kraja sutrašnjeg dana i apelovao na sve sugrađane da ne formiraju „divlje“ deponije

"Apelujem na sugrađane da savesno odlažu otpad kako bi Beograd prestao da se suočava sa problemom formiranja nelegalnih smetlišta. „Divlje“ deponije daju ružnu sliku o Beogradu i izuzetno loše utiču na našu životnu sredinu, ali i kasu Grada Beograda, jer novac koji trošimo na sanacije smetlišta bi mogao biti uložen u druge, korisnije stvari za građane" - rekao je Popadić koji je zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda, Goranom Vesićem, sekretarom Darkom Glavašem i predsenicom GO Voždovac, Ivanom Tomić, prisustvovao početku radova na raščišćavanju smetlišta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading