VIŠESTRUKE PREDNOSTI ODRŽAVANJA LIFTOVA KOD „STAMBENOG“
Promo

To znači da su liftovi u fondu „Stambenog“ u proseku već 20 godina u „penziji“.

Zbog toga je posao majstora ovog preduzeća teži i kompleksniji. Oni moraju da održe u ispravnom i bezbednom stanju čak i ona liftovska postojenja koja „pamte“ Drugi svetski rat. Za takve mašine rezervnih delova često na tržištu nema, jer se decenijama ne proizvode, i tada do izražaja dolazi iskustvo majstora koji nekada deficit rešavaju i ručnom izradom delova u radionicama.

Samo preko JP „Gradsko stambeno“ koje na tržištu postoji još od 1966. godine. remont postojećih liftova ili njihova zamena novim, može se izvršiti uz plaćanje na do 60 mesečnih rata, a otplata počinje tek po završetku svih radova.

Postojanost je naročito važna, uzimajući u obzir da se mnoge firme registruju za delatnost remonta i servisa liftova, ali i „ugase“ za svega nekoliko meseci.

U svim liftovima koje održava JP „Gradsko stambeno“ vrši se mesečni servis svakog lifta, a svi liftovi jednom godišnje imaju tehnički pregled od strane nezavisnih, tehničkih, akreditovanih tela . Neretko oni koji odluče da održavanje liftova povere nekom drugom, prekidajući saradnju sa „Stambenim“, ubrzo ponovo ovom javnom preduzeću podnose zahteve da liftove vrate u sistem. Tada je situacija već kompleksnija, jer je na tržištu dosta neproverenih firmi koje posle preuzimanja lifta za kratko vreme na istom načine ispravke i greške koje se ne mogu otkloniti bez generalnog remonta, što postaje i uslov da se liftovi vrate pod okrilje „Gradskog stambenog“, a sve to znači i povećane troškove za stanare, ističe portparol preduzeća Igor Ćurčić.

Sve detaljnije informacije, zainteresovani mogu dobiti putem pozivnog centra ovog javnog preduzeća, besplatnim pozivom na broj 0800 200 011.

Komentari (0)

Loading