VESIĆ O EKOLOŠKIM UGOVORIMA: Grad izbacuje neprihvatljiva goriva, vazduh će biti daleko čistiji
Alo

 

Naime, ugovori su potpisani sa predsednicima opština Savski venac, Rakovica, Zvezdara i Voždovac.

Grad Beograd ovim doprinosi smanjenju zagadjenosti vazduha. 
Vrednost projekta iznosi nešto više od pedeset i pet miliona dinara koji će omogućiti gašenje kotlarnica u velikim javnim objektima u četiri gradske opštine.

“ U ime grada Beograda i opština želim da se zahvalim Ministarstvu za životnu sredinu, zato što su odabrali naših šest projekata, kako bi smo ugasili odredjeni broj kotlarnica na mazut. To je veliki doprinos za zaštitu životne sredine. 
Mi inače to radimo i nezavisno od Ministarstva iz svojih sredstava. 

VESIĆ O EKOLOŠKIM UGOVORIMA: Grad izbacuje neprihvatljiva goriva, vazduh će biti daleko čistiji

Alo

 

 

Preduzeće Tašmajdan juče je ugasilo svoju kotlarnicu na Tašmajdanu, narednih nedelja će to biti u Pioniru, gasimo kotlarnicu i u 27.Marta. Kada je reč o životnoj sredini, Beograd je 30 odsto pod zelenim povrsinama i 16 odsto pod drvoredima. U poslednjih deset godina zasadjeno je 2,5 miliona šumskih sadnica i više hiljada drvoreda i stabala. U narednih nekoliko nedelja očekujemo da nam stige 100 autobusa na prirodni gas. Upravo smo kupili i autobuse na gas za prevoz dece kao i 10 električnih autobusa za gradski prevoz", kazao je Vesić.

Kada svemu tome dodamo izgradnju metroa i širnje linija BG voza, jasno je da smo u gradu opredeljeni da izbacimo goriva koja su štetna po životnu sredinu. 

Na taj način dajemo doprinos u očuvanju životne sredine i kvalitetnijeg vazduha, zaključio je Goran Vesić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading