OD  7.MARTA BRZA PRIJAVA Vesić najavio novi sajt Komunalne milicije a biće i više zaštitnika reda
BeoInfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je nakon predstavljanja novog veb portala da će se uz takav sistem uvesti više komunalnog reda u gradu i naveo da će u narednih nekoliko nedelja ili dve, Beograd imati još 45 komunalnih milicionera.

"Svaki građanin će moći da prijavi gde se dogodio prekršaj i da izabere koja je to vrsta prekršaja, da li je to buka ili nepropisno parkiranje i ono što je najvažnije da ta slika, odnosno njegova prijava dolazi direktno na uređaj najbližeg komunalnog milicionera, koji ima PDA uređaj (prenosno-digitalni aparat) gde dobija sliku i prijavu", rekao je Vesić novinarima.


On je istakao da više ne postoji razlog da se prijava obrađuje, već će oni koji se nalaze najbliže mestu gde je prekršaj načinjen, odmah dobiti prijavu i samim tim izaći na mesto događaja.
OD  7.MARTA BRZA PRIJAVA Vesić najavio novi sajt Komunalne milicije a biće i više zaštitnika reda

Alo!/Vladimir Marković

 

 

"Nema više olovke i papira i nema više potrebe da se zapisuje bilo šta, slika se prekršaj, koji se šalje hibridnom poštom. To znači da će oni koji su načinili prekršaj veoma brzo biti sakcionisani, a naš novi sajt omogućava svim kompanijama koji u APR-u imaju svoje mejlove, da se prijave besplatno i kompanije će u svakom trenutku moći da dobiju obaveštenje da li je neki vozač načinio prekršaj", rekao je Vesić.

On je naveo i da će Grad Beograd u narednim nedeljama potpisati ugovor sa e-upravom i više od 1,3 miliona građana, koji tamo imaju svoje prijave.

"To znači da će im bilo kakav prekrsaj koji ima veze sa komunalnim redom, dolaziti odmah na mejl, a oni će znati da li su dobili prijavu i više neće biti situacija da građani ne znaju da li su načinili prekršaj", rekao je Vesić i istakao da je to revolucija kada je u pitanju rad komunalne milicije.

Podsetio je da je Beograd 2018. godine imao 270 komunalnih milicionera, a danas ih ima 390 i dodao da će u narednih nekoliko nedelja ili dve Grad imati još 45 komunalnih milicionera.

"To je 435 i oni će biti promovisani zajedno sa novim uniformama komunalne milicije koje se već šiju i koje će biti sjajne. U toku je i obuka još 65 komunalnih milicionera, imali smo veoma stroge kriterijume za prijem, i ako svi prođu obuku, imaćemo ukupno 500 komunalnih milicionera", naglasio je Vesić.

On je podsetio da su u Mladenovcu i Obrenovcu otvorene stanice komunalne milicije, te najavio da će biti otvorene u drugim prigradskim opštinama.

"Konačno će čitav Beograd biti pokriven sa komunalnim milicionerima, ovo je kompletna digitalizacija rada komunalne milicije i uvođenje komunalnog reda", poručio je Vesić.

Sekretar Sekretarijata za poslove komunalne milicije Ivan Divac je rekao da će građani u određenom broju karaktera moći da podnesu prijavu u pisanoj formi, koja će automatski biti prosleđivana dežurnoj patroli komunalne milicije.

"To ubrzava i skraćuje vreme komunalne milicije i za sada smo imali pozive na Beokom servisu ili dežurnom telefonu, a sada će to sve biti automatizovano i brže će se postupati", istakao je Divac.

Dodao je da će se povećati broj ličnih uručenja na licu mesta, jer je do sada, kaže, za ispisivanje prekršajnog naloga trebalo oko 20 minuta.

"U procesu smo izrade jedinstvenog informacionog sistema komunalne milicije i radimo na ostvarivanju saradnje sa Prekršajnim sudom. Sa ovim načinom rada smanjujemo našu administraciju i postajemo efikasniji", naglasio je Divac.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading