SKUPŠTINA BEOGRADA ZASEDA Evo kako će konačno biti rešeno pitanje buke u prestonici
Tanjug

Jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda je usvajanje zaključka kojim će biti potvrđeno da počinje korišćenje toplotne energije sa blokova iz termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu, koja će se prenositi do toplana na Novom Beogradu i prvi put za grejanje Beograda koristiti toplotna energija, koja nastaje prilikom proizvodnje struje.

Na dnevnom redu je predlog zaključka o davanju saglasnosti na Nacrt trilateralnog ugovora o korišćenju sredstava zajma namenjenih programu "Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji - faza v" između Republike Srbije, JKP "Beogradske elektrane" i Grada Beograda.


Tu su zatim i odluke kojima će se rešiti pitanje buke u glavnom gradu.

Pred odbornicima je i desetogodišnji program razvoja Beograda kojim je previđeno u kom pravcu će se srpska prestonica razvijati u narednih deset godina kada su u pitanju razne oblasti - urbanizam, privreda, ekonomija, poljoprivreda...

Na dnevnom redu su i izmene i dopune odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda, kao i informacija o potrebi uklanjanja plutajućih predmeta i naplavina oko plutajućih objekata i otpadnih voda sa tih objekata.

Odbornici će glasati i o izmenama i dopunama odluke o osnivanju Fondacije za decu i mlade Beograda i Predlogu akcionog plana upravljanja otpadom od građenja i rušenja u Beogradu za period 2022-2030.

Takođe, glasaće se i o Predlogu izveštaja o realizovanim aktivnostima za smanjenje zagađenosti vazduha definisanih akcionim planom za sprovođenje mera za smanjenje zagađenosti vazduha, u okviru plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd za period jun - decembar 2021. godine.

Pred odbornicima su i izmene i dopune više detaljnih planova regulacije, akcioni plan zapošljavanja Grada Beograda za 2022. godinu....

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading