VESIĆ UPITAO DA LI SMO DOSTOJNI SVETOG SAVE Sada o njegovoj objavi na Fejsbuku bruji cela Srbija
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 

Kada se 1916. godine umni svet okupio na obeležavanju 300 godina od smrti Viljema Šekspira govorio je i vladika Nikolaj Velimirović.

“Ja ne poznajem Šekspira. Čak i ne mogu da ga poznajem. Ali on zna mene, on me je opisao, on je naslikao sve tajne moje duše na takav način da čitajući njega, nalazim samog sebe u njemu”, rekao je tada Nikolaj.

Nikada niko nije bolje opisao zašto je Šekspir večan. Ove reči mogu da opišu večni odnos Svetog Save i Srba. Sveti Sava je poznavao svakog od nas, znao je sve tajne naših duša i danas postoji, kroz nas, svoj narod. Tako je vekovima i tako će biti dok je Srba. Jer čovek živi dok ga se seća i poslednja osoba na svetu. Danas, osam vekova kasnije zapitajmo se da li smo mi onakvi kakve bi Sveti Sava voleo da nas vidi? Da li zaslužujemo da se zovemo narodom Svetog Save?

Prošlo je osam vekova a mi hodamo po putu koji je za nas stvorio Sveti Sava. Svetlost kojom zrači oreol Svetog Save i dalje sija onim neugaslim sjajem.

Generacije se menjaju ali Srbi svog Svetog Savu slave istim žarom kakvim su ga slavili naši preci.

Sveti Sava je duhovni izvor naše narodne snage. Danas kada se naša država ponovo ekonomski, vojno i politički uzdiže mi jačamo državu Svetog Save. Zato danas govorimo, ponosno i sa ljubavlju, o Svetom Savi jer dok slavimo našeg svetitelja dotle postojimo.

Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi! - objavio je Goran Vesić. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading