NOĆ U BEOGRADU Lekari radili u povećanom obimu: Saobraćajke i prevoz kovid pacijenata
Alo/M. Š.

 

U 19.46 nesreća u Vlajkovićevoj ulici u centru Beograda, jedna žena je teškopovređena i sa politraumama prevežena u Urgentni centar na reanimaciju.

Posle ponoći, u 01.13 na Zrenjaniskom putu, kod skretanja za Kotež, teško je povređen 31. godišnji muskarac koji je sa politraumatskim povredama prevežena u Urgentni centar na reanimaciju.

U Mirijevo se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba lakše povređena i sanirana je na licu mesta.

Prema rečima dežurnog lekara, noć u Beogradu je protekla uz veći broj intervencija zbog kovid pacijenata i uz veliki broj poziva hroničnih pacijenata.

Pročitajte još...

NEZGODA U CENTRU BEOGRADA Žena potrčala za svojim psom pa je udario auto

IZBIO POŽAR NA NOVOM BEOGRADU Šest vozila na terenu

Dežuralo je 20 ekipa koje su obavile ukupno 104 intervencije, od kojih je devet bilo na javnim mestima.

Kao i svake noći bilo je nekoliko intervencija na javnom mestu zbog intoksikacije alkoholom, a sve takve slučajeve ekipe Hitne pomoći prevozile su do odeljenja toksikologije VMA.

Prema rečima dežurnog doktora, protekle noći je bilo 29 interkliničkih transporta kovid pacijenata u kovid bolnice u Batajnici, na Bežanijskoj kosi i u Mladenovac, a devez novozaraženih korona virusom prebačeno je na Infektivnu kliniku KCS.

Kao i svakog dana u velikom broju su se javljali hronični pacijenti, najviše astmatičari, kardiovaskularni pacijenti, osobe sa psihijatrijskim poremećajima i hipertenzičari, ali primetno veći broj građana se javljao zbog povišene temperature i simptoma prehlade ili gripa, rečeno je Tanjugu iz službe Hitne pomoći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading