BEOGRAD PUT RADI BEZ PRESTANKA Vesić: 90 kamiona raščišćava ulice, čisti se i prvi i drugi prioritet
Alo/ Ilustracija/ Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić: Na ulicama je takođe 300 ljudi koji rade na čišćenju snega koji pada, pa ulice još uvek nisu očišćenje, ali preventivno se posipa so jer se, prema Vesićevim rečima, očekuje da padavine prestanu u popodnevnim satima.

"Beograd put radi bez prestanka i očekujem da će kao i do sada držati situaciju pod kontrolom i da će sve ulice biti prohodne", rekao je Vesić.


Očekuje se da će pasti između 5 i 10 centimetara snega, rekao je Vesić i dodao da će Beograd put ostati u istom režimu rada i danas i sutra kako bi ulice bile očišćene za ponedeljak, prvi radni dan.

Vesić je rekao da Beograd put čisti 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta kao i 500 kilometara ulica drugog priotiteta.

Alo/Ognjen Radošević

 

Vesić je naglasio da nema većih zastoja u saobraćaju, ali da se problemi javljaju pre svega tamo gde je uveden javni prevoz, a da suštinski nisu ispunjeni uslovi za to.

"Tu je reč pre svega o uskim ulicama, nizbrdicama i uzbrdicama pa se ti problemi rešvaju u hodu", precizirao je Vesić i dodao je da će doći do skraćenja nekih linija, uglavnom onih koje vode ka podavalskim naseljima.

I gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da ekipe zimske službe Javnog komunalnog preduzeća "Beograd-put” rade 24 sata dnevno i da se prvo čiste saobraćajnice prvog prioriteta, koje moraju biti potpuno čiste četiri sata od prestanka padavina.

"U ovom trenutku imamo i na raspolaganju 8.000 tona soli i nešto manje od 2.000 tona kamenog agregata. U narednom periodu očekuju se još niže temperature. Količine soli su dovoljne za celu zimu i građani ne treba da brinu", zaključio je Radojičić.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading