ZACEVLJEN MIRIJEVSKI POTOK Završeni značajni radovi na jednoj od najcrnjih EKOLOŠKIH TAČAKA u prestonici
Beoinfo.rs

Završeni značajni radovi na jednoj od najcrnjih ekoloških tačaka u prestonici, sugrađani više neće osećati neprijatne mirise.

Završnim radovima vrednim 600.000 evra, koji su počeli sredinom prošle godine, prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izrada tehničke dokumentacije poverena je opštini Zvezdara, a za izvođenje radova angažovano je javno vodoprivredno preduzeće "Beogradvode".

ZACEVLJEN MIRIJEVSKI POTOK Završeni značajni radovi na jednoj od najcrnjih EKOLOŠKIH TAČAKA u prestonici

Beoinfo.rs

 

Radovi na zacevljenju Mirijevskog potoka krenuli su od ulice Mihaila Bulgakova i išli su dalje uzbrdo, a ukupna dužina je oko 280 metara.

- Mirijevo, kao jedno od najvećih naselja u prestonici zaslužilo je da se kompletno "zacevi" potok - istakao je Vesić.

- On je predstavljao jedno od najvećih ekoloških i kanalizacionih problema u ovom delu Zvezdare. Ipak, sada je problem trajno rešen, a Grad je za ovaj posao izdvojio 79 miliona dinara.

Najviše problema zbog neuređenosti i zapuštenosti Mirijevskog potoka imali su stanari zgrada u Ulici Marije Crnobori koji su više od godinu dana trpeli nesnosan smrad, jer se kanalizacija iz novoizgrađenih susednih zgrada direktno izlivala ispod njihovih prozora. Fekalije su plivale duž ovog pravca, pa je potrebno bilo što pre reagovati.

VELIКI PARК I PROŠIRENJE ULICA

Pored zacevljenja Mirijevskog potoka, u Mirijevu je u toku projektovanje novog vrtića čija izgradnja počinje na proleće. Trenutno se i ekspropriiše zemljište za izgradnju nove škole. U Petrarkinoj ulici grad planira izgradnju velikog parka, a Opština još jedan u Ulici Dragoslava Srejovića, koja će biti proširena do Volgine, a kasnije i do samog Mirijeva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading