ODŠTETA POVREĐENIMA U STAROM MERKATORU Vesić: Istraga će utvrditi da li je neko odgovoran za obrušavanje plafona (VIDEO)
BeoInfo

Vatrogasci su ekspresnom intervencijom iz ruševina spasili jednu osobu koja je bila ugrožena.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da su vatrogasci ponos Beograda.

- Mi imamo posebnu nagradu koja se odnosi na vatrogasce, prvo na jedinicu, posle na pojedince i to samo govori koliko su nam vatrogasci značajni - naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, vatrogasci su ti koji prvi stižu do požara, rizikuju svoje živote, a ne prođe više od 10 minuta dok dođu na lice mesta.

On je podsetio da su u incidentu u Starom Merkatoru povređene četiri osobe, od kojih jedna teže, ali da je važno da nema životno ugroženih.

- Sačekaćemo rezultate istrage da vidimo kako se ovo dogodilo, da li je neko odgovoran iz samog preduzeća koje bilo nadležno za ovaj prostor. Kontaktiraćemo porodice i isplatiti im odštetu. Mislim da je to red i da tako treba da postupamo u ovakvim situacijama - rekao je Vesić.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Miloš Majstorović kaže da je intervencija na pijaci u Starom Merkatoru bila specifična intervencija.

- Dogodila se u vreme kada obično nema puno intervencija, negde oko podne, ali jučerašnji dan nas opominje da to može biti drugačije, četiri intervencije na užem gradskom području. Dobili smo dojavu odmah po saznanju, uputili smo tri vozila sa 16 vatrogasaca, sa tehnikom koja može da pomogne u tim situacijama - rekao je Majstorović.

Dolaskom na lice mesta za manje od 10 minuta smo već bili u prostoru gde je žena bila ugrožena, bilo je alarmanto. Tri povređene osobe su već bile tretirane od strane Hitne pomoći, a mi smo brzo tu povređenu ženu oslobodili, odnosno omogući Hitnoj pomoći da priđe i konstatuje stanje kako se ne bi načinila veća šteta povređenom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading