DONETO REŠENJE Ovo je nova zelena zona na Novom Beogradu
BeoInfo

Na oko 2.000 parking mesta, koja se nalaze u blokovima 21 i 22, koja su do sada bila u plavoj zoni, ubuduće će se primenjivati pravila parkiranja zelene zone. Od ponedeljka 27.12.2021. godine, zelenoj zoni pripadaće i blokovi 19a i 23, koji do sada nisu bili obuhvaćeni zonskim sistemom parkiranja. Kontrola naplate parkiranja na oko 1.300 parking mesta na novoobeleženim mestima u blokovima 19a i 23 počeće 10. januara sledeće godine, kako bi se stanari i posetioci upoznali sa novim sistemom.

Zone se proširuju na inicijativu stanara pomenutih blokova, koji zbog velikog broja posetilaca nisu mogli da pronađu slobodno parking mesto unutar blokova. JKP „Parking servis“ će blagovremeno obavestiti sve stanovnike i posetioce da će se kontrola i naplata parkiranja obavljati radnim danima od 7 do 21 čas i subotom od 7 do 14 časova. Parkiranje je vremenski ograničeno na 180 minuta, uz mogućnost da se po isteku trećeg plaćenog sata doplati još jedan sat parkiranja.

Cena sata parkiranja u zelenoj zoni je 41 dinar, dok je cena produženog sata parkiranja 140 dinara. Vozači mogu parkiranje platiti slanjem SMS poruke na broj 9113, putem aplikacije za pametne telefone ili kupovinom elektronske parking karte na kioscima. Mesečna povlašćena parking karta za stanare je 457 dinara, dok je za osobe sa invaliditetom besplatna.

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u ulicama koje pripadaju blokovima 19a, 21, 22 i 23, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu (ePPK). Mesečnu kartu mogu kupiti u poslovnicama Korisničkog servisa „Parking servisa“, ali i putem elektronskog šaltera www.eparking.rs.

Ukoliko korisnik ne plati parkiranje na jedan od ponuđenih načina ili mu istekne plaćeno vreme parkiranja, dobiće elektronski nalog za plaćanje dnevne parking karte, koja važi naredna 24 časa od momenta izdavanja. Korisnik ostvaruje 50% popusta ukoliko nalog plati u roku od 8 dana od dana izdavanja.

Uvođenjem zonskog sistema parkiranja i kontrole parkiranja i u ovom delu Novog Beograda će biti uveden komunalni red u oblasti parkiranja, a stanarima će biti omogućeno lakše parkiranje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading