SPISAK SVIH BEOGRADSKIH OPŠTINA KOJE DELE NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE Saznajte kako da prijavite decu
Shutterstock

U pojedinim lokalnim samoupravama već je počeo prijem prijava za praznične poklone, dok druge još prave planove kako i kada će obradovati najmlađe sugrađane. Zasad je sigurno da će darove dobiti mališani sa Novog Beograda, Savskog venca, Palilule, Zvezdare, Voždovca, Starog grada, Vračara i Grocke.

- Biće pripremljeni paketići za decu do osam godina, i oni će dobiti igračku i slatkiše - navode u GO Voždovac.

- Prijava je trajala do 26. novembra, s tim što će i bebe rođene do kraja godine takođe dobiti poklone. Darovi će biti dostavljeni na kućnu adresu tokom decembra.

Gradska opština Zvezdara ove zime pripremila je paketiće za 9.800 mališana uzrasta do sedam godina. Poklone će dobiti sva deca koja pohađaju državne i privatne predškolske ustanove sa Zvezdare, ali i oko 1.200 dece iz socijalno ugroženih porodica. Podela će biti organizovana poslednje nedelje decembra na pet lokacija.

Opština Vračar u toku sledeće nedelje na svom sajtu objaviće informacije o novogodišnjem darivanju.

Roditelji najmlađih Palilulaca, rođenih od 1. 3. 2015 do 31. 12. 2020 za besplatne poklone moći će da se prijave od 30. novembra do 13. decembra u zgradi opštine. Deca iz PU "Boško Buha" i privatne predškolske ustanove vaučere će dobiti od vaspitača.

Opštine Stari grad i Savski venac dodeliće poklone i nešto starijim osnovcima. Pravo na paketić imaće deca do 12 godina na Savskom vencu, odnosno 15 na Starom gradu.

SPISAK SVIH BEOGRADSKIH OPŠTINA KOJE DELE NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE Saznajte kako da prijavite decu

Alo!

 

- Prijava traje do 15. decembra, svakog radnog dana od 8 do 18 časova. Mogućnost prijave imaju svi roditelji ili staratelji sa prebivalištem na teritoriji opštine Stari grad, koji poseduju karticu "Stari grad misli na tebe", kao i roditelji dece koja pohađaju osnovnu školu ili predškolsku ustanovu na teritoriji opštine. Deca uzrasta od 15 godina imaju pravo prijave, samo ukoliko su učenici osnovne škole - kažu u ovoj opštini.

Opština Čukarica ove godine neće organizovati dodelu slatkih paketića, zbog epidemiološke situacije. Oni će novac preusmeriti na izgradnju dva nova dečja igrališta.

Red u Novom Beogradu

Prijava za besplatne novogodišnje paketiće i vaučere za decu sa Novog Beograda privukla je veliko interesovanje građana.

Prvog dana prijave redovi su se protezali do obližnje stanice gradskog prevoza. Ovog puta opština je bila darežljivija nego ikada pošto su spremljeni vaučeri u vrednosti od 6.000 dinara za radnje sa sportskom opremom.

Voždovac

GO Voždovac pripremiće oko 9.000 paketića za mališane sa svoje opštine, dok će oko 1.000 dece iz ugroženih porodica takođe dobiti darove.

- Prošle godine poslali smo poklon detetu koje sada živi u Nišu u hraniteljskoj porodici, ali je rođeno na teritoriji naše opštine. Trudićemo se da ih obradujemo i ove godine - govore u ovoj beogradskoj opštini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading