ZAMENIK GRADONAČELNIKA NA RADOVIMA U BATAJNICI Gradimo obilaznicu za građane Šangaja
BeoInfo

BeoInfo

 

U zemunskom naselju Batajnica u toku su radovi na izgradnji saobraćajnice koja predstavlja obilaznicu oko intermodalnog terminala, zahvaljujući kojoj će građani Šangaja moći da dođu do Batajnice.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da se izgradnjom brze pruge Beograd - Novi Sad, što je u toku, ukida pružni prelaz koji je tu postojao decenijama. Podsetio je da se radi i nadvožnjak koji će biti završen do kraja godine.

BeoInfo

 

 

Dodao je da je u međuvremenu, dok se to ne završi, kroz Belegišku ulicu pušteno 3,6 kilometara obilaznice koja omogućava građanima Šangaja da bez problema mogu da dođu u Batajnicu.

"Pošto se ovde radi i intermodalni terminal koji će biti najveći u ovom delu Evrope, koji radi Evropska unija zajedno sa Srbijom, tu će biti i logistički centri pa će tako ova saobraćajnica biti važna i korisna i mi bismo pre ili kasnije morali da je izgradimo", rekao je Vesić.

BeoInfo

 

 

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević je rekao da je ovo samo jedan od desetak projekata koji se trenutno realizuju na teritoriji te opštine.

"Izgradnja brze pruge, nadvožnjaka preko pruge, obilaznice oko intermodalnog terminala, rekonstrukcija škole ''Svetislav Golubović Mitraljeta'' u Batajnici, radovi u centru Zemuna, pre svega rekonstrukcija zemunskog keja i izgradnja 6,6 kilometara kanalizacione mreže u starom jezgru Zemuna, izgradnja fabrike vakcina...sve su to ogromni projekti za našu opštinu i procenjuje se da su to investicije od preko 50 miliona evra", rekao je Kovačević.

Naveo je da Opština u dogovoru sa rukovodstvom Grada pravi planove za sledeću godinu, pre svega da se naselje Ugrinovci poveže sa Zemun poljem, ali i da se obnove još neke važne saobraćajnice.

"Uz podršku Grada i Republike činimo Zemun boljim mestom za život", istakao je Kovačević.

Direktor JKP "Beograd put" Ivan Tejić je rekao da izgradnja brze pruge Beograd - Novi Sad podrazumeva da nema nikakvih ukrštanja u nivou što, objasnio je, znači da nema prelaska puta preko pruge.

"Kad se sadašnji pružni prelaz u Šangaju ukine, što će biti verovatno za nekih 15, mesec dana, građani Šangaja sa leve strane pruge neće moći nikako da pređu u Batajnicu.

Ova obilaznica omogućava da ti ljudi iz Šangaja obiđu okolo, pređu preko autoputa i dođu sa druge strane u Batajnicu", rekao je Tejić.

 

 

Komentari (0)

Loading