Zakazana sednica Skupštine grada Beograda za 8. novembar
Tanjug

Kako je ranije za Tanjug objasnio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, usvajanje tog predloga poslednji je korak koji je neophodan kako bi se dobila građevinska dozovola za druge faze izgradnje metroa.

Nakon toga biće potpisan ugovor o početku izgradnje beogradskog metroa, koji će se odnositi na izgradnju depoa na Makiškom polju, što će označiti početak izgradnje metroa u prestonici.

Vesić je pojasnio da će u depou na Makiškom polju biti smeštene kompozicije i da će odatle početi i bušenje samog tunela koji će početi da se radi veoma brzo.

Osim plana regulacije šinskih sistema, pred odbornicima će se naći još dva plana detaljne regulacije, kao i dve izmene i dopune planova.

Takođe, odbornici će odlučivati i o izmenama odluke o utvrdivanju zakupnina za poslovni prostor na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kojem Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o povećanju osnovnog kapitala JKP „Zelenilo – Beograd”, kao i pojedina rešenja o kojima će se odlučivati po skraćenom postupku.

Sednica će, kao i prethodna biti održana u velikoj sali zgrade Narodne skupštine Srbije u Kralja Milana, uz poštovanje preporuka o preventivnim merama radi sprečavanja širenja korona virusa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading