USVOJEN REBALANS GRADSKOG BUDŽETA Vesić ogolio: Noćna mora opozicije je metro
BeoInfo

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas rebalans budžeta prema kojem ukupan budžet Grada Beograda, zajedno sa budžetima gradskih opština iznosi više od 150 milijardi dinara, tačnije 150.024.681.652 dinara.

Od toga budžet Grada iznosi 135.879.429.833 dinara, dok je obim budžeta gradskih opština 14.145.251.819 dinara.

Ukupna sredstva budžeta Grada Beograda ovim rebalansom povećana su za pet odsto ili 6.669.209.682 dinara, od čega se na budžet Grada odnosi povećanje za 6.028.484.991 dinar, a na budžete gradskih opština povećanje za 640.724.691 dinar.

U ovom rebalansu obezbeđeno je oko 1,8 milijardi dinara za izgradnju nasipa i kolektora 3 i 4 na Makiškom polju što je deo radova koji se izvode za metro, više od 258 miliona dinara za izgradnju nadvožnjaka u Batajnici koji povezuje Batajnicu i Šangaj i oko 520 miliona dinara za finansiranje projektovanja druge linije metroa.

Osim toga, obezbeđena su sredstva za finansiranje boravka dece u predškolskim ustanovama, kao i sredstva za novih sto ličnih pratilaca za decu sa smetnjama u razvoju, čime će ih u Beogradu ukupno biti 600.

Između ostalog, obezbeđena su i sredstva za besplatne izlete za 50.000 beogradskih penzionera.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da rebalans budžeta pokazuje da je grad finansijski stabilan, a glasanjem za njega, odbornici, između ostalog, glasaju da u novembru, kako je i obećano, počne izgradnja metroa.

“Ovim rebalansom obezbeđujemo da počnemo da radimo beogradski metro i zato ćete imati napade na ovaj rebalans jer je izgradnja beogradskog metroa noćna mora za sve koji su protiv ove vlasti jer je to dokaz koliko su bili nesposobni”, rekao je Vesić.

Komentarišući kritike predstavnika opozicije o rebalansu budžeta, koje su izneli na konferenciji ispred zgrade u kojoj se održava sednica, Vesić je rekao da će oni koji ništa ne rade uvek kritikovati.

USVOJEN REBALANS GRADSKOG BUDŽETA Vesić ogolio: Noćna mora opozicije je metro

Alo

 

Vesić je rekao da će Grad na kraju ove godine dugovati 281 milion evra za vraćanje starih kredita, a budžet biti 1,282 milijarde evra, te dodao da kritike o rebalansu budžeta iznose oni u čije vreme je Grad dugovao 1,2 milijarde evra, a budžet bio 565 miliona evra.

Podvukao je da je to najveći budžet u istoriji grada Beograda koji pokazuje da se u gradu dobro posluje.

Kako je rekao, ovim rebalansom i budžet Grada i budžeti gradskih opština povećani su za pet odsto u odnosu na prethodni rebalans.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading