GORAN VESIĆ OTKRIO ZANIMLJIVOSTI IZ POLITIČKE KARIJERE "On mi nikada nije odgovorio na pitanje"
Printscreen

- Dobro je kad se nešto novo uradi, makar bilo gore od onog što je do sada urađeno. Ja dajem sto odsto sebe, ne doživljavam kao privilegiju da se bavim javnim poslom, to je čast. Ja šetam ulicama i nemam obezbeđenje. Ne bih se bavio politikom da mi treba obezbeđenje. Šetam ulicom i ljudi me zaustavljaju, uvek saslušam šta imaju da mi kažu - rekao je Vesić na početku emisije.

Vesić je istakao da je srećan kada vidi Savski trg, Slaviju, kao i da je Beograd na vodi kontinuitet jednog sna koji se ostvario.

- Da se nije sagradio Beograd na vodi, mi nikad ne bismo imali stanicu Prokop. Taj projekat je bio zaboravljen - priča Vesić.

Zamenik gradonačenika Beograda naglasio je da trenutno imamo novac sa kojim možemo da rešimo mnoge probleme i da konačno infrastrukturno rešimo grad.

"Najviše sam se vezao za Đinđića"

- Ja sam srećan sto sam odrstao uz Zorana Đinđića. Upoznao sam ga 1990. godine u Listu demokratije, radio sam kao novinar. Zoran je nama koji smo bili mladi bio blizu, ja sam se našao tada kao klinac, odjednom u jednoj političkoj organizaciji. Najviše sam se vezao za njega, postao sam šef njegovog kabineta, 1997. - rekao je on i dodao:

- Kad su došle izbeglice iz Hrvatske, na traktorima, mene je Đinđić poslao da ih dočekam. Proveo sam 13 ili 14 dana, na Sremskoj Rači, to je bilo jako teško. Gledao sam teške scene, prodavali su za 10 maraka flašu vode. Zoran je kupio veliki broj pilića, u kesama se nosilo, jaje, pola pileta koje su pekle pekare i to se davalo tim ljudima. To je mnogim ljudima bio prvi obrok od napuštanja Knina. Te scene nikada ne mogu da zaboravim. Idem u koloni, vi ne čujete ni reč, ni dete koje plače, ja tu tišinu nekada i danas sanjam.

- Legija je dolazio do vrata Vlade naoružan. Žandarmerija je tada imala ključnu ulogu u razoružanju. Oni su odradili sjajan posao, kao što to i dalje rade - rekao je Vesić.

"Nikad nam nije odgovorio na pitanja"

Govoreći o Slobodanu Miloševiću, Goran Vesić je istakao da se Mirjana Marković oduvek pitala za mnoge stvari.

- Razgovor sa njim je trajao tri - četiri sata. Otvorio je vrata , a u ustima je imao hranu, rekao je da jede sarmice. Nikad nije odgovorio na pitanja koje smo mu dali i koje smo pripremili. Svaki razgovor sa svojom ženom počinjao sa "Miro maco", "Miro dušo". Tad se videlo da se ona pita za mnoge stvari - rekao je Vesić.

Tadić - najveće zlo srpske politike

- Tadić je pokazao da je najveće zlo kada je dobio vlast. Mene su mnogi napadali, ali ja nisam kukavica, ja sam odrastao u vreme Đinđića i znam da se branim - rekao je Vesić, a zatim ispričao priču o Putinu i Tadiću.

- Ja sam kada sam bio u Crvenoj Zvezdi, Gasprom je potpisao ugovor i ja saznam da je član noćnih vukova, to su motociklisti. On je pohvalio jednog vođu noćnih vukova kod nas, koji nema nogu, a došao je do Rusije. Nađem tog čoveka i mi se spakujemo i odemo za Moskvu. Ja tad ispričam svima Zvezda, Srbija. Tad se igrala utakmica Zvezda - Zenit. Putin je trebalo da dođe na Marakanu, na utakmicu, a Tadić to nije znao. Obezbeđenje Putina je počelo da dolazi nekoliko dana ranije, pa je tad Tadić shvatio, možda dan-dva pre da će Putin da dođe i to je njemu nešto najgore što je moglo da se dogodi. Dolazi Putin kod mene, a ja sam njegov najveći neprijatelj. Kada je shvatio, on je pokušao da spreči Putina da dođe, ali Putin je Putin. Pošto Tadić ne razgovara sa mnom, pozvali su me njegovi saradnici i rekli kako bi on došao na marakanu. On sme da dođe, jer je predsednik, ali ne znam da li  je to pametno. U svakom slučaju, kasnije me zovu i kažu da je on ipak odlučio da ipak ne dođe, kažu da Putin nije njegov nivo. Ja ne znam da li je on Partizanovac, ali je bolesno ono što je radio Zvezdi - ispričao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading