TEŠKA NOĆ U BEOGRADU Ukupno 11 saobraćajnih nesreća, hitna pomoć imala 95 intervencija
Alo

Jedna ekipa konstatovala je smrt vozača automobila (35) koji je preminuo na licu mesta, druga je prevezla žensku osobu sa teškom traumom u Zemunsku bolnicu na reanimaciju, a treća ekipa je transportovala dvojicu muškaraca sa laksim povredama u Urgentni centar, potvrdio je dežurni lekar Hitne pomoći.

Protekle noći je dežuralo 20 ekipa plus jedna pedijatrijska, a bilo je ukupno 95 intervencija, od čega na javnim mestima 20.

Dogodilo se ukupno 11 saobraćajnih nezgoda, prva u 19 casova kada je motokciklista (36) sa teškom traumom prevežen u Urgentni centar na reanimaciju

U 19:54 kod Tržnog centra Ušće jedna žena je kao pešak povređena i sa takođe sa teskom traumom prevežena u UC, a 22:03 u bulevaru Kralja Aleksandra 432 kod zgrade "Kluza" ženska osoba, pešak, lakše je povređena i prevezena u UC na dalje lečenje.

Noć je obeležena i velikim brojem kovid pacijenata, a ekipe hitne pomoći su, prema rečima dežurnog lekara, obavile ukupno 27 interkliničkih transporta u kovid bolnice u Kruševcu, Soko Banji, Batajnici i u bolnicu Dragiše Mišovića.

Bilo je i sedam trasporta novoinficiranih korona virusom koji su trasportovani u Infektivnu kliniku u Beogradu.

Ekipe hitne pomoći intervenisale su više puta zbog brojnih slučajeva intoksikacije alkoholom, a svi takvi slučajevi zbrinjavani su na odeljenju toksikologije VMA.

Protekle noći se javljao i neuobičajeno veliki broj Beograđana koji su žalili na različite zdravstvene tegobe, a brojni hronični kardiovaskularni pacijenti javljali su se za savete lekara zbog bola u grudima i drugih simptoma.

Povećan je bio i broj poziva astmatičari i hipertenzičari, ali i onih koji su se raspitivali za simpome prehlade i kovida.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading