VELIKA ČAST Sjajni Plasido Domingo zahvalio Beogradu i Goranu Vesiću na dočeku
Goran Vesić

 

Jedan od najvećih tenora današnjice Plasido Domingo stigao je u Beograd, letom iz Praga, pred nastup 8. septembra na Tašmajdanu, gde će mu, kako je najavio, biti specijalni gost mlada saksofonistkinja (9) iz Paraćina.

Sa velikom zvezdom svetske operske scene u Beograd je doputovala i njegova supruga, koleginica Marta Ornelas (86), sa kojom je u braku skoro šest decenija i koja mu je najvažniji savetnik i danas.

Domingo je zahvalio Beogradu i Goranu Vesiću na dobrodošlici.

 

Printskrin

 

 

Kako je Tanjugu rekao menadžer, Domingo (80) je u Beograd doputovao nakon koncerta koji je održao u Češkoj. Dominga je u jednom od hotela u prestonici Srbije dočekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. "Dočekao sam večeras najvećeg operskog umetnika, najveću opersku zvezdu današnjice, Plasida Dominga koji je doputovao u Beograd.

U ime Beograđanki i Beograđana poželeo sam mu dobrodošlicu u naš grad", rekao je Vesić za Tanjug.

Goran Vesić

 

 

Vesić je rekao da je srećan što će ovogodišnji BELEF koji je bio najbolji od svih dosadašnjih, a započet gostovanjem velike operske zvezde u usponu Eline Garanče završiti gostovanjem Plasida Dominga.

"Posebno me obradovalo što mi je otkrio da će posebni gost na koncertu biti Kristina Vasić, devojčica iz Paraćina koju je upoznao u Budimpeštu na takmičenju evropskih virtuoza", rekao je Vesić. Vesić je rekao da je Kristina Vasić ušla u finale i da ju je Plasido Domingo tada zapazio.

Goran Vesić

 

 

"Ona je saksofonistkinja, a najveći svetski umetnik današnjice na naki način promovisaće možda jednu od najvećih zvezda u buducnhosti", rekao je Vesić. Zamenik gradonačelnika pozvao je sve građane da dođu i prisustvuju koncertu, koji bi bio događaj za svaki grad na svetu, a ne samo za Beograd.

Prema njegovim rečima, biće to prilika da svi pokažemo koliko je naš grad veliki i kako možemo da privučemo najveće umetnike.

 

 

 

Komentari (0)

Loading