ÐILAS SE PROTIVIO KUPOVINI SVAKOG AUTOBUSA On se vozi besnim džipovima
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljevića, koji je i član GO SNS, reagovao je na navode Stranke slobode i pravde povodom nabavke autobusa za Beograd i Novi Sad, navodeći da se Ðilas protivio kupovini svakog od 355 autobusa koje je u poslednje tri godine nabavio Beograd.

U pisanoj izjavi koju je dostavio Tanjugu Vasiljević kaže:

"Juče smo naučili Ðilasa da Novi Sad nije u Azerbejdžanu, a danas je vreme da ga naučimo da računa. Razlika u ceni autobusa između Beograda i Novog Sada je 1.500 evra po autobusu nominalno, a suštinski autobusi koje je kupio Beograd su jeftiniji", navodi Vasiljević.

Dodaje da je Novi Sad kupio vozila sa 2 godine garancije i 200.000 pređenih kilometara, dok je Beograd na tenderu tražio i dobio vozila sa 3 godine garancije, dodatnom opremom čija je cena više od deset hiljada evra i 300.000 pređenih kilometara.

U dodatnu opremu, kako kaže, spadaju aparati i oprema za automatski sistem naplate karata, brojači putnika na svim vratima, te ostala elektronska opreme koju nemaju novosadski autobusi.

ÐILAS SE PROTIVIO KUPOVINI SVAKOG AUTOBUSA On se vozi besnim džipovima

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

 

"Beograd je tenderom zahtevao i dobio da se u cenu uračuna redovno održavanje sa delovima proizvođaca u periodu od tri godine što vredi po vozilu 24.000 evra za tri godine", napominje Vasiljević.

Podseća da je Beograd kupio autobuse na finanijski lizing, a posle isključivanja starih, "Ðilasovih autobusa" iz saobraćaja, kako kaže, dobićemo povrat od preko tri miliona evra tako da je cena deset odsto niža.

Novi Sad je uzeo kredit koji će otplaćivati kao i Beograd na lizing ali se cena otplate kredita ne vidi u tenderu, dodao je Vasiljević.

Kaže i da bi bilo pošteno da Ðilas otvoreno kaže da ne želi da Beograđani dobiju sto novih, ekoloških zglobnih autobusa na prirodni gas.

"Zašto bi želeo kada se on vozi džipovima iznajmljenim od svoje agencije kako ne bi platio carinu i porez. Kao što se protivio kupovini svakog od 355 novih autobusa koje smo kupili za Beograđane u poslednje tri godine", zaključio je Vasiljević.



 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
sasa

25.08.2021 08:27

Jedino do cega je Djilasu bilo stalo je borba za licni interes i sopstveni dzep

Anica

25.08.2021 09:22

Naravno da njemu autobus nije potreban,kad ima besna kola!

Daca

25.08.2021 09:23

On ne misli na gradjane zato mu nista nije potrebno!

Radica

25.08.2021 09:28

Šta će njemu autobusi, čovek pokrao milione. Neće on kao običan narod da se guzva u autobusu.

Micika

25.08.2021 10:00

Naravno da se protivio ,njemu nikada nije ni bilo stalo do naroda samo do svog licnog bogacenja.

Tara

25.08.2021 11:20

Djilas je neko ko je i sam sklon nasilju. Svi pamtimo njegov napad na tasta. Zato nas i ne čudi što je stao na stranu nasilnika i pokušava da ga odbrani i opravda. Njegovo ponašanje je za osudju. Za verbalne i fizičke napade i nasilje nema opravdanja.