VESIĆ Grad će raspisati tender za kupovinu tramvaja, uslov je da se proizvode u našoj zemlji!
BeoInfo

On je naveo da je juče bio za predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kragujevcu i da je bio veoma ponosan na to da se moderni tramvaji proizvode u fabrici "Simens” u našoj zemlji, te da naši radnici rade tramvaje po vrhunskoj tehnologiji.

– Grad Beograd će započeti kupovinu tramvaja jer sada imamo 203 tramvaja, od čega 30 KAF, starosti devet godina, 128 čeških koji su stari između 39 i 44 godine, kao i one koji su donacija Švajcarske, od kojih nijedan nije mlađi od 60 godina. Došlo je vreme da započnemo zamenu tramvaja. Raspisaćemo tender i insistiraćemo na tome da se ti tramvaju proizvode u Srbiji – rekao je Vesić.

BeoInfo

 

 

Prema njegovim rečima, ne znači da će to biti kompanija „Simens”, jer i neka druga kompanija može da uspostavi proizvodnju u Srbiji.

– Naš uslov će biti da se tramvaji proizvode u Srbiji jer mislimo da Srbija to može, a to se sada zaista i vidi. Ukoliko već budemo kupovali stotinak tramvaja u nekom periodu od deset godina, onda oni treba da budu proizvedeni u našoj zemlji – naveo je Vesić.

Komentari (0)

Loading