UKUSNA PRIČA U CENTRU GRADA Stiže Street Food Festival
Duša Petković Pro Rec Studio

Da je street food jedna sasvim posebna priča još jednom će pokazati virtuozi beogradske craft food scene koji će tokom pet festivalskih dana na licu mesta pripremati zdrave i kvalitetne obroke iz palete gotovo svih svetskih kuhinja, a sve posetioce povesti na pravi mali gastro put oko sveta!

Posetioci Street Food Festivala imaće prilike da uživaju u ukusima autentičnog američkog burgera, egzotičnog japanskog sušija, homemade pasti, ukusnim austrijskim kobasicama, jedinstvenoj pizzi romana, sveže pripremljenim obrok salatama, texas style bbq-u, čuvenim sarajevskim ćevapima, grčkom gyrosu, zanimljivom finger food-u, a sve to uz savršeno balansirani ukus piva. Tu su naravno i neizostavni slatkiši premium kvaliteta poznatih gradskih brendova pa će biti teško odlučiti se da li knedla ili krofna ili ipak vrhunski craft sladoled, a možda i revoluciono dobar kroasan?!

Beograd će tako, u ritmu svetskih metropola, živeti lagani letnji street food mood uz nastupe poznatih DJ-eva beogradske klupske scene, a na samom otvaranju, u sredu 28. jula od 21 h nastupiće “Samostalni referenti” - prvi i jedini beogradski ska bend koji je prisutan na sceni preko 25 godina.

Ovogodišnje izdanje festivala donosi mnoge novine u smislu pratećih festivalskih sadržaja pa će tako posetioci moći da se opuste u čak tri nove chil out zone, da prošetaju do street art concept store-a, slikaju se u nekoliko zanimljivih selfie photo point-a, posete berbernicu u JD urban zoni ili zakažu test ride čuvenim Royal Enfield motorima.

Festival u ovoj godini svoje društveno odgovorne aktivnosti realizuje kroz kampanju “Donosimo osmeh” kojoj se priključila i kompanija Lidl, kroz donaciju od prodaje svežih pereca na svom festivalskom štandu kao I inicijativa “Svaka limenka se računa” kroz otkup prikupljenih limenki na samom festivalu. Kako je festival 100% limenka, što znači da će se kompletan asortiman pića služiti u njima, očekujemo da će količina prikupljenih iskorišćenih limenki biti velika.

Od ukupno prikupljenih sredstava, biće obezbeđen ketering za decu iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, kao i poklon paketići koji će im biti uručeni na humanitarnom događaju “Donosimo osmeh” koji će se održati 29. avgusta u Beogradu, uz podršku Udruženja gradskih dostavljača, Udruženja “Donosimo osmeh”, brojnih partnera kao i javnih ličnosti iz sveta glume, muzike, televizije i sporta.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je festival u saradnji sa poznatim street wear brendom Dechko Tzar, izradio zanimljive festivalske majice koje će biti izložene na festivalu u street art concept store-u, dok će nekoliko majica biti podeljeno i putem predfestivalskih akcija na društvenim mrežama.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce su obezbeđena rashlađena sedeća mesta. Radno vreme festivala je od 12 do 23 h. Čekamo vas u centralnom delu Tašmajdanskog parka gde je ukusna priča zagarantovana!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading