BEOGRAĐANI DIŠU NA ŠKRGE: Ko bolje podnosi vrućinu - mladi ili stari?
Tanjug/Jaroslav Pap


Za danas je najavljeno da će temperatura u nekim gradovima u Srbiji iznositi i do 40 stepeni, kao i da će današnji dan biti najtopliji u poslednjih sto godina.

Jedan od anketiranih sagovornika kaže za Tanjug da izbegava da izlazi napolje kada je najtoplije, ali da često zbog obaveza mora da provodi veći deo dana van kuće.

"Pa nažalost ne izlazim u doba dana kada je preporučeno, nego kad dete hoće i zbog drugih obaveza. Ipak se trudim da izbegavam jako sunce i trudim se da unosim dosta vode", kaže sagovornik.

Tanjug/Jaroslav Pap

 

Neki sagovornici ističu da su se zbog prethodnih godina kada su dani bili topli navikli na visoke temperature, ali da u ovom periodu slušaju savete lekara.

"Vrlo lako se prilagođavam vremenu, samo lagana hrana, obična voda, voće i povrće", naveo je sagovornik.

Tanjug/Jaroslav Pap

 


Sagovornica koja je zaposlena u školi, kaže da tamo klima ne radi i da joj je teško da provodi vreme na poslu u tim uslovima, ali kada se vrati kući, svoje obaveze završava tek uveče.

"Kad radim ne mogu da biram kada ću izaći iz kuće, idem ujutru na posao i popodne tražim prevoz koji ima klimu, sve svoje poslove radim uveče, čak i posle pola 10", objasnila je sagovornica.

Tanjug/Jaroslav Pap

 


Mlađa sagovornica kaže da vrućine teško podnosi i ne može da se skoncentriše na učenje i polaganje ispita, a, kako kaže, najviše voli da bude van kuće predveče ili rano ujutru.

"Živim u domu, tamo nema klime, pa je još dodatno teško, teško je učiti, spremati ispite, neke normalne stvari koje bi inače radili ne možemo da radimo po ovakvoj vrućini, ali nađem vremena da odem na Adu", rekla je sagovornica

Komentari (0)

Loading