VESIĆ NAJAVIO KRAJ REKONSTRUKCIJE Radovi na ulici Braće Jerković biće gotovi do 1. septembra
Goran Vesić

Rekonstrukcija ulice Braće Jerković u beogradskoj opštini Voždovac biće završena do 1. septembra, a za to je Grad Beograd izdvojio ukupno 1,1 miliona evra, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.  

Radovi se izvode u ulici u naselju Braće Jerković u dužini od oko 800 metara, odnosno od Darvinove do ulice Pive Karamatijevića.

Zamenik gradonačelnika precizirao je da se u okviru rekonstrukcije menjaju kompletne instalacije - vodovodne, kanalizacione, da se pravi prava podloga, tri sloja asfalta i ocenio da će zbog toga ta ulica moći da funkcioniše 20 godina bez potrebe za dodatnim radovima.

Ukazujući na to da ulicom Braće Jeković prolazi javni prevoz, kao i veliki broj automobila, Vesić je kazao da se sa strane grade parking mesta.
"Tu će moći građani da parkiraju automobile, a ulica će biti uređena po svim najvišim standardima", rekao je Vesić.
Podsetio je da je prošle godine rekonstrukcija te ulice izvršena do Darvinove ulice.

BeoInfo

 

 

Kada je reč uopšte o naselju Braće Jerković, Vesić najavljuje da će do kraja ove godine početi da se gradi vrtić, koji se trenutno projektuje, a za šta je Grad izdvojio oko 2,5 miliona evra.
Takođe, zamenik gradonačelnika najavljuje i izgradnju opštinskog uslužnog centra u naselju, u kojem će građani, kako kaže, moći da obave najveći deo administrativnog posla na opštinskim i gradskim šalterima.
Predsednica gradske opštine Voždovac Ivana Tomić navela je da će jedan deo te ulice biti završen do 15. jula.
Tomić najavljuje da će se raditi planovi o rekonstrukciji Kumodraške ulice u naselju Braće Jerković, koja će se najverovatnije izvoditi sledeće godine.
Opština Voždovac je konačnom sudskom presudom dobila nazad bazene, kaže Tomić i dodaje da će i ti bazeni biti rekonstruisani.

Komentari (0)

Loading